Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Oslabená štafeta biatlonistek byla v Oberhofu jedenáctá

Oberhof (Německo) - Štafeta českých biatlonistek obsadila v oslabené sestavě bez Veroniky Zvařičové a nemocné Gabriely Soukalové jedenácté místo v závodu Světového poháru v Oberhofu. Zvítězilo kvarteto Ruska.

Češky se v kontaktu s nejlepšími udržely pouze na prvním úseku, Veronika Vítková předávala Barboře Tomešové jako pátá. Tomešová klesla na devátou pozici a vyslala na trať debutantku Evu Puskarčíkovou. Svou premiéru v SP Puskarčíková zvládla a na střelnici předvedla nejlepší výkon z Češek.

Pouze jednou dobíjela, ale vinou pomalejšího běhu se propadla na jedenácté místo, které už finišmanka Eva Johanidesová nevylepšila. Češky celkově dvanáctkrát dobíjely a o dvě místa si pohoršily oproti prosincové štafetě v Hinterzartenu. Na vítězné Rusky ztratily pět a tři čtvrtě minuty a na rozdíl od tří nejhorších družstev se jako poslední vyhnuly dostižení o kolo.

"Měl jsem před závodem velké obavy. Vloni jsme nedokončili jedinou štafetu. Jedenácté místo není žádný zázrak, ale nejedná se ani o propadák," uvedl trenér Jindřich Šikola. "Pochvalu si zaslouží obě nejmladší. Výborně střílela Eva a podobně kvalitně i Lea. Obě jsou ale zatím běžecky pomalejší. Eva nejvíc ztrácela na technických úsecích, obě některé sjezdy plužily, a tím zaostávaly," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu Německo

Rusky zvítězily o 5,9 sekundy před Norkami, třetí byla už s minutovým odstupem Francie. Pro vítězství si přitom jely domácí Němky, ale jejich největší hvězda Magdalena Neunerová po kolapsu na závěrečné střelecké položce vestoje trefila i po trojím dobíjení pouze jeden terč a musela na málo vídané čtyři trestné okruhy. Finišovala tak na čtvrtém místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články