Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Norská paráda ve větrné štafetě, Češi zatím formu nenašli

Mráz a silný vítr přichystal rakouský Hochfilzen pro štafetu Světového poháru biatlonistů. V těchto podmínkách se nejlépe dařilo Norům, kteří nepostavili největší opory a jen potvrdili, jak široký mají k dispozici výběr. Český celek ve složení Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Adam Václavík a Michal Krčmář skončil osmnáctý.

Ole Einar Björndalen
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Závod se vyvíjel pro český celek od první střelby špatně. Šlesingr minul čtyřikrát a při třech náhradních nábojích musel na jedno trestné kolo. Stejně dopadl i při střelbě ve stoje. Je nutno dodat, že nebyl rozhodně sám, ale Moravcovi předával na osmnáctém místě.

Ten střílel lépe a vždy s jednou chybou posunul štafetu na jedenácté místo. Václavík (jedno trestné kolo) i Krčmář (dvě trestná kola) ale také nepředvedli nic velkého a nakonec to stačilo jen na osmnácté místo. Vlastně poslední, protože zbývajících osm štafet závod nedokončilo.

Šlesingr po závodě s trpkým úsměvem konstatoval: "Byl to boj," což hovořilo za vše.

"Hrůza, hrůza, hrůza, nic jiného se k tomu nedá říct. Prostě jsme to nezvládli absolutně na střelnici," řekl po štafetě český trenér Michael Málek. "Kluci do toho jdou se strašným respektem, chybí lehkost. Furt je tam obava o výsledek a to nám strašně svazuje ruce," dodal k výkonu české čtveřice.

Norská čtveřice ve složení Björdalen, L´Abee-Lund, Bjöntegaard a Birkeland, závodu jasně vládla i přesto, že trenéři nechali odpočívat bratry Böovi. Německý celek dotáhli na druhé místo hlavně zkušení Peiffer a Schempp na posledních dvou úsecích. Norové a Němci byli také jediní, kteří během celého závodu nemuseli ani na jediné trestné kolo. Třetí skončila Francie, i přesto, že v ní scházel Fourcade. 

Výsledky štafet mužů: 1. Norsko (Björndalen, L´Abee-Lund, Bjöntegaard, Birkeland) 1:21:21,8, 2. Německo (Lesser, Doll, Peiffer, Schempp) -1:54,9, 3. Francie (Beatrix, Desthieux, Jacquelin, Maillet) -2:34,0, 4. Švédsko – 2:54,8, 5. Itálie -3:19,1… 18. Česko (Šlesingr, Moravec, Václavík, Krčmář) -6:45,9.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články