Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Rybář pro ČT: Je to neúspěch. Kompletně se nám to nepovedlo, musíme vyvodit důsledky

Po zahajovacím klání mistrovství světa vypadal hodně zklamaně. A navíc byl sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář v rozhovoru pro ČT sport po 14. místu české reprezentace ve smíšené štafetě velmi kritický. Mrzelo ho zejména trestné kolo Michala Krčmáře. Rybář řekl, že vyvodit důsledky z toho bude muset kompletně celý tým. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Ondřej Rybář
zdroj: ČTK / Profimedia

"Nevím, jak bych to měl hodnotit, protože je to určitě neúspěch. Myslím, že je tam spousta věcí, nad kterými se musíme zamyslet a vyvodit z toho důsledky. Dneska se nám ten závod vůbec nepovedl. A není to jen o závodnících, ale kompletně," nebral si Rybář servítky.

"Když se ohlédnu zpětně, tohle jsou okamžiky, které mě v kariéře nejvíce posunuly. Přeju závodníkům, aby to hodili za hlavu, zítra je nový den, aby do toho šli s čistou myslí," přidala expertka ČT sport Gabriela Soukalová.

O šanci na úspěch připravil českou mix štafetu ve složení Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Markéta Davidová a Jessica Jislová právě nejzkušenější biatlonista Krčmář, který musel po položce vleže na trestné kolo. Sám nechápal, co přesně se mu na střelnici přihodilo.

"Pro mě je to hrozně velká záhada. S Michalem jsem měl možnost chvíli být teď v Jablonci na trénincích a myslím, že tam věděl moc dobře, co dělá, že je na tohle mistrovství střelecky připraven," řekl Rybář.

A hned pokračoval: "O to víc mě zarazilo, že to byla třetí čtvrtá rána, kterou nedal. Kdyby to bylo na začátku, dá se to hledat. Zvlášť když není schopen ty rány identifikovat, tak je ten problém hrozně těžko dohledatelný."

Krčmář byl po úvodní položce předposlední z 25 závodníků na prvním úseku. Předával jako jednadvacátý s dvouminutovým mankem. To postupně narostlo na téměř pět minut, ale další členové štafety posunuli české kvarteto o sedm pozic dopředu.

Pro svazového šéfa sportovního úseku to bylo velké zklamání. "A jak znám Bimba, bude to pro něj hodně sebekritické, takhle si start nepředstavoval. Ale je potřeba jít do dalšího závodu s čistou hlavou," doplnil Rybář.

"Jak Michala znám, má obrovskou sebereflexi. Někdy bych mu spíš přála, aby to bylo spíš opačně, aby si ty chyby uvědomoval míň, v některých případech to může být i trochu hendikep," dodala Soukalová.

Čtrnácté místo je nejhorším výsledkem smíšené štafety na MS od roku 2009, kdy bylo Česko sedmnácté. Mistry světa se stali Francouzi.

"Asi není na místě, abychom úplně hodnotili servis, ale člověk pouhým okem vidí, co se na trati děje. Tomáš Mikyska jel dobře, ale bylo vidět, že se to u všech kolo po kole výrazně zpomalovalo. Může to být má domněnka, není to o tom, abychom tady jeden druhého kritizovali, ale abychom se k tomu postavili a byli v pátek připraveni co nejlépe," uvedl Rybář ke sprintu žen, který je za dva dny na programu.

"Markéta (Davidová) je schopna jet velice dobře, byla aktivní v přechodech, ale bylo tam dnes více faktorů, které nás nepustily dopředu. Jessica patří mezi naše nejstabilnější střelkyně, nicméně stejně to nestačilo na to, aby uhájila pozici před štafetami, které byly před námi," mrzelo Rybáře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články