Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Zaútočí Češky na medaili? Soukalová se na stíhačku těší

Oslo – České biatlonistky mají před stíhacími závody mnohem lepší výchozí pozici než jejich reprezentační kolegové. Nejlépe je na tom Gabriela Soukalová, která vyrazí na trať jako čtvrtá, ze sedmého místa bude útočit Veronika Vítková. Mezi biatlonisty je na tom nejlépe patnáctý Michal Šlesingr. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web. Závod mužů sledujte od 13:00, klání žen pak od 15:50.

Bouřlivá atmosféra kolem tratí v norském Holmenkollenu
zdroj: ČTK/AP

Soukalová v sobotním sprintu znovu ukázala, že je velmi psychicky odolná. Její největší soupeřky byly na střelnici povětšinou jisté, naopak česká jednička na své poměry překvapivě vleže jednou chybovala, a kdyby nezvládla položku vestoje bez minely, měla by velký problém a nejspíš by se mohla rozloučit s dobrým výsledkem ve stíhacím závodu.

"Teď mám vynikající pozici," uvedla po sprintu Soukalová. "Ale uvidíme. Bude to kontaktní závod a já se na něj těším. Mám ho radši než vytrvalostní nebo sprint, kde každý jede sám, nezávisle na sobě," podotkla.

Po sprintu byla navzdory čtvrtému místu velmi spokojená. Čtvrté místo jí dodalo klid a chuť do stíhačky. "Když se na něj budu pořádně těšit, je to polovina úspěchu. Kvalitní spánek, kvalitní jídlo a těšit se," plánovala. "Spadla ze mě nervozita," dodala odhodlaně.

Mužům se v sobotu příliš nedařilo. "Ke spokojenosti nám chyběla nula, a tím pádem i umístění v první desítce," shrnul šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Z patnácté pozice Michala Šlesingra nebo čtyřiadvacáté Michala Krčmáře se dá ještě udělat solidní výsledek a hlavně základ pro účast v závěrečném závodu s hromadným startem. Z devětapadesátého a šedesátého místa, které obsadili ve sprintu Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup, to bude daleko obtížnější.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články