Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Poslední rána a chyba. Soukalová zakončila šampionát pátým místem

Kontiolahti (Finsko) - Gabriela Soukalová ve svém posledním vystoupení na šampionátu skončila na pátém místě. Během rozhodující čtvrté střelby chybovala poslední ranou a místo souboje o zlato na trati zápasila o bronzovou medaili. Nakonec však marně. Zlato bere Semerenková, stříbro Preussová a třetí dojela do cíle Oberhoferová. Závod nevyšel Veronice Vítkové, která znovu chybovala na střelnici - šest minel znamenalo předposlední 29. místo.

Soukalová trefila prvních 19 střel a držela se největších favoritek. Pokud by zasáhla i poslední terč, vyrazila by do závěrečného okruhu na druhém místě a mohla se poprat se Semerenkovou o vítězství. Jenže minula a musela na trestný okruh.

Klesla tak na čtvrté místo se ztrátou čtyř vteřin na medaile a v posledním kole už manko nedohnala. V závěru navíc její odstup vzrostl o další sekundy.

Závod nevyšel Vítkové, která hned při první střelbě udělala tři chyby a propadla se na konec startovního pole stejně jako další z favoritek Kaisa Mäkäräinenová. Na druhé střelbě Vítková přidala další dvě chyby a už byla bez šancí.

Mistrovství světa v biatlonu v Kontiolahti (Finsko) - závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km): 1. Valj Semerenková (Ukr.) 34:32,9 (0 tr. okruhů), 2. Preussová (Něm.) -6,2 (1), 3. Oberhoferová (It.) -12,6 (2), 4. Domračevová (Běl.) -14,7 (2), 5. Soukalová -26,2 (1), 6. Hildebrandová -31,7 (0), 7. Dahlmeierová (obě Něm.) -39,9 (2), 8. Dorinová-Habertová -41,0 (3), 9. Bescondová (obě Fr.) -41,5 (1), 10. Šumilovová (Rus.) -41,8 (1), ...29. Vítková -4:07,7 (6).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články