Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Mužská štafeta a hromadné starty. Šampionát vyvrcholí posledními disciplínami

Kontiolahti (Finsko) - Pro českou reprezentaci úspěšné mistrovství světa v biatlonu se o víkendu uzavře posledními disciplínami. Nejprve na trať vyrazí mužské štafety a posléze v poslední den šampionátu dojde na závody s hromadným startem. Přímý přenos štafety mužů sledujte od 16:10 na ČT sport a našem webu, v neděli 15. 3. pak nejprve od 13:10 exkluzivně na webu sledujte hromadný závod žen a od 16:15 na ČT sport a webu i závod mužů.

Ilustrační foto

I kdyby už Češi cenný kov nezískali, tak jako tak budou mít za sebou nejúspěšnější světový šampionát v historii. A to díky zlatu smíšené štafety a medailím z vytrvalostních závodů - stříbru Gabriely Soukalové a bronzu Ondřeje Moravce. "Vezeme se na vlně," řekl Moravec a Soukalová doplnila: "A je to příjemné." 

Proto může v koutku duše na "bednu" pomýšlet i mužská štafeta, i když nepatří mezi největší favority. "Pokud někdo v týmu nezklame, tak se dá jet o příčky přední, řeknu do šestky. Tým máme silný, budeme bojovat, jako se snažíme celou sezonu, a uvidíme, kam nás to vynese," uvažoval šéftrenér Ondřej Rybář. Jeho důvěru dostanou Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec.

Moravec tvrdil, že myslet na medaili je skoro přehnané. "Když se na to podíváme reálně a budeme do šestky, tak to bude dobrý výsledek," řekl a Šlesingr s ním souhlasil: "Ony jsou ty štafety hodně vyrovnané. Zajet do šestky je pěkný výsledek, ale rádi bychom i výš. Když se to sejde, sílu týmu tam opravdu máme."

Šlesingr, Moravec, Soukalová a Veronika Vítková mají jistý start v nedělních závodech s hromadným startem a všichni už dosáhli v této disciplíně někdy na stupně vítězů. "Kontaktní závod mi vyhovuje," shodli se Šlesingr a Vítková. "Šance tam je, když se dobře zastřílí," řekl Moravec. "Já nepřemýšlím, jestli něco vyjde, nebo ne. I kdyby už nic nevyšlo, můžu sezonu skončit s klidnou hlavou," řekla Soukalová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články