Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do biatlonového mistrovství zbývá měsíc, vstupenky ubývají

Nové Město na Moravě - První české mistrovství světa v biatlonu startuje už za měsíc v Novém Městě na Moravě. Víc než polovina vstupenek na jedenáctidenní závody je prodaná a zbývají už jen poslední místa k ubytování.

Přípravy areálu v Novém Městě
zdroj: ČT24

Připraveny jsou už nové tribuny pro diváky, moderní zázemí pro sportovní komisaře i komentátory. "Doděláváme už jen detaily v areálu, denně tu pracuje kolem třiceti lidí. Kromě firem, které máme nasmlouvané," vypočítává šéf organizačního výboru Jiří Hamza.

Novinkou je tunel pod běžeckou tratí a střelnicí, kudy budou bezpečně přicházet i odcházet sportovci. Každá výprava má už také připravené zázemí. Přírodní sníh sice začal po dlouhé době padat, ale pořadatelé už žádný nepotřebují. Tratě mají připravené.

"Na tratích je v šířce osmi metrů asi 70 cm sněhu, přírodní sníh nehraje žádnou roli," říká organizátor Karel Klapač. Problémy ale můžou být s ubytováním na poslední chvíli. Třeba hotel Ski u areálu je už obsazen.

Vstupenky jsou k dispozici na internetu nebo v infocentru v Novém Městě na Moravě. Cena se pohybuje od 125 korun až po VIP vstupenky na jedenáct dní za 23 tisíc korun. Jak říká ředitel soutěží Vlastimil Jakeš, volných vstupenek je ještě dost: "K dnešnímu dni jsme v různých rezervacích a prodejích zaznamenali 80 tisíc prodaných lístků, ale ještě je tak 40–50 tisíc k dispozici."

Je nám líto, video expirovalo.
Za měsíc začíná MS v biatlonu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články