Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mánek ve stíhačce na MSJ vybojoval desítku. Grotianová má čtvrté zlato

V kazachstánském Ščučinsku vyvrcholilo juniorské mistrovství světa. Ondřej Mánek zaběhl dobrou stíhačku a po dvou chybách se vměstnal na deváté místo v závodě, který vyhrál Nor Martin Nevland. Mezi ženami zlato ze sprintu uhájila Němka Selina Grotianová, která i přes čtyři chyby na střelnici porazila druhou Jeanne Richardovou z Francie o minutu a čtvrt. Kateřina Pavlů se posunula na 25. místo.

Ondřej Mánek
zdroj: Český biatlon

Jednadvacetiletý Mánek přidal k pátému místu z individuálu další umístění v elitní desítce. Zásluhu na tom měly pouhé dvě chyby na střelnici, díky kterým se posunul ze sedmnácté příčky po sprintu.

V posledním kole ze sebe ještě vydoloval zbytek sil a v boji o desítku udržel za zády Poláka Konrada Badacze a Nora Isaka Freye. Luděk Abrahám se do terče netrefil pětkrát a v cíli byl čtrnáctý, Petr Hák po čtyřech minelách protl pásku na 52. místě.

Půlminutový náskok ze sprintu neudržel Novozélanďan Campbell Wright, který natropil hned osm chyb a doběhl šestý. Stíhací závod kompletně ovládli biatlonisté Norska. Zlato obhájil Martin Nevland o 29 vteřin před Einarem Hedegartem a o 35 sekund před Trymem Gerhardsenem.

Ženám vládla znovu Grotianová

Selina Grotianová získala svou čtvrtou zlatou medaili ze Ščučinsku vítězstvím ve stíhacím závodě. Osmnáctiletá biatlonistka se vzpamatovala z prvních dvou chybných výstřelů na první ležce, i vstoje pak minula dva terče a díky rychlému běhu vyhrála s obrovským náskokem.

"Jsem trochu zklamaná ze své střelby tady v Kazachstánu i v průběhu celé sezony. Chtěla jsem skončit s čistou střelbou, i přesto jsem moc ráda, že jsem dnes zvítězila," řekla Grotianová.

Francouzka Jeanne Richardová zkompletovala v Ščučinsku stříbrnou sbírku – z juniorského mistrovství světa odjíždí s pěti stříbrnými medailemi z pěti závodů. Tuva Aas Straeteová z Norska poskočila z osmého místa ve sprintu na třetí příčku, když na závěrečné stojce minula pouze jeden terč.

Mistrovství světa juniorů v biatlonu ve Ščučinsku (Kazachstán) - stíhací závody:

Junioři (12,5 km): 1. Nevland 33:07,6 (2 tr. okruhy), 2. Hedegart -29,0 (3), 3. Gerhardsen (všichni Nor.) -35,1 (1), ...9. Mánek -1:53,3 (2), 14. Abrahám -2:54,4 (5), 52. Hák (všichni ČR) -7:04,1 (4).

Juniorky (10 km): 1. Grotianová (Něm.) 30:00,3 (4 tr. okruhy), 2. Richardová (Fr.) -1:13,1 (3), 3 Sträteová (Nor.) -1:22,7 (1), ...25. Pavlů -4:21,9 (2), 41. Gotvaldová -6:43,7 (5), 52. Mikysková (všechny ČR) -9:26,5 (5).

Zdroj
ČTK, biathlonworld.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články