Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmář proletěl stíhačkou až na čtvrtou příčku. Zvítězil Christiansen

Stíhací závod mu sedl. Michal Krčmář chyboval jen jednou na střelnici a nakonec se z patnáctého místa posunul až na čtvrté, o čemž rozhodl v povedeném závěrečném sprintu. Vítězství slaví Vetle Christiansen z Norska. Jakub Štvrtecký dojel na 53. příčce.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/PR/Igor Stančík/Český biatlon

Povedený závod. Michal Krčmář vybíhal do stíhačky z patnáctého místa, ovšem postupně se posouval a nakonec bojoval o čtvrtou příčku. Do finiše najížděl ještě se třemi soupeři, které však s převahou porazil. Krčmář po skvělém výkonu a jediné střelecké chybě skončil na prvním místě pod pódiem.

"V závěru jsem jel tempo, ale ne na maximum. Chtěl jsem do finiše z prvního místa a povedlo se. Věřil jsem si na to," hodnotil Krčmář v cíli pro Českou televizi. "Je to dlouhá doba, kdy jsem naposledy byl mezi prvními šesti. Super závod," dodal český biatlonista.

O vítězství bojoval Sebastian Samuelsson se dvěma svými soupeři: Emilienem Jacquelinem z Francie a Norem Vetle Christiansem. A nakonec to byl nenápadný norský biatlonista, který rozhodl svou závěrečnou čistou položkou. Za ním finišoval druhý Samuelsson, který uhájil celkové vedení ve Světovém poháru, před Jacquelinem.

Jak závod probíhal?

Krčmář vyrazil na trať jako patnáctý, ještě daleko horší pozice náležela Štvrteckému. Česká jednička ale jela dobře a v polovině závodu už byla sedmá, když nenechala na střelnici ani jednu ráno mimo. Mladšímu z českých reprezentantů však střelba tolik nesedla, když opakovaně chyboval svou poslední ranou.

V nastoleném trendu pokračoval Krčmář, který jednou chyboval na první stojce, i nadále a držel si svou sedmou pozici. A navíc mohl doufat, že ještě v závěru přijdou chyby soupeřů a on se pořadím posune. Šance se zvýšily po čisté závěrečné položce, z níž Krčmář vyjížděl v kontaktu s konkurencí, a dokonce se na trati posunul už na čtvrtou pozici. Tu také udržel ve finiši proti třem soupeřům.

Jako první vyrazil do závodu Švéd Samuelsson, ovšem ten chyboval na první i druhé položce a místo něj šel do čela francouzský biatlonista Jacquelin. Situace se téměř srovnala po poslední střelbě, kdy od sebe oba biatlonisty a ještě Nora Christiansena dělilo jen několik vteřin. A právě Nor byl jediným, kdo na poslední střelbě nechyboval a dojel si pro triumf.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):

Muži - stíhací závod (12,5 km): 1. Christiansen (Nor.) 30:14,8 (1), 2. Samuelsson (Švéd.) -9,8 (4), 3. Jacquelin (Fr.) +11,0 (3), 4. Krčmář -51,5 (1), 5. Seppälä (Fin.) -52,1 (1), 6. Eder (Rak.) -52,2 (0), 7. Giacomel (It.) -52,5 (1), 8. J. T. Bö (Nor.) -1:00,1 (3), 9. Guigonnat (Fr.) -1:02,3 (2), 10. Weger (Švýc.) -1:04,2 (2), ...54. Štvrtecký -4:51,5 (8).

Pořadí SP (po 4 z 22 závodů): 1. Christiansen 178, 2. Samuelsson 175, 2. J.T. Bö 154, 4. Jacquelin 151, 5. Latypov (Rus.) 139, 6. T. Bö 130, ...14. Krčmář 89, 49. Štvrtecký 14.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články