Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Krčmář dotáhl českou štafetu v Hochfilzenu na páté místo

Finiš české čtveřice v podání Ondřeje Moravce a hlavně finišmana Michala Krčmáře posunul české biatlonisty na páté místo ve štafetě Světového poháru v Hochfilzenu. Závod vyhráli Švédové zejména zásluhou Sebastiana Samuelssona, který udržel nervy v souboji s Johanesem Boe, který na poslední střelbě ztratil. Norové skončili druzí a třetí byli Němci.

Dvacetiletý junior Mikyska se držel po startu v popředí startovního pole, ale při první střelbě v leže jednou minul a propadl se na 19. místo s nevelkou ztrátou. Na střelnici ke střelbě v stoje doběhl osmnáctý a tentokrát neminul – takže vybíhal už dvanáctý. V čele byli Rusové před Finy, Nory a Francouzi.

"Bylo to těžké. Lyže mi jely, ale střelbu jsem si hodně hlídal a i díky tomu jsem nabral ztrátu, kterou jsem nabral," řekl junior po doběhu svého úseku.

Jakub Štvrtecký běžel dobře, ale střelba nic moc – v leže i v stoje opravoval pokaždé dvakrát. Moravcovi předával na čtrnáctém místě se ztrátou 1:07,4 na čelo závodu. "Koberce klouzaly, po těžkém běhu. Kdyby bylo o dobití na každé střelbě méně, tak bych byl spokojený, takhle spokojený být nemůžu," řekl Štvrtecký v cíli.

Zkušený Ondřej Moravec přebíral štafetu na třetím úseku na 14. místě a s jediným minutým terčem z obou střeleb se mu padařilo vytáhnout českou čtveřici na desáté místo.

Krčmář na posledním úseku začal hodně rychle a na střelnici s nulou posunul českou čtveřici na osmé místo, těsně za Rakousko. V další střelbě byl rychlý a hlavně bezchybný a dostal se na páté místo, které už do cíle udržel.

"Zdravě jsem se naštval. Včera mě to vytočilo," přiznal finišman české čtveřice. "Tak se dělá biatlon. Zdravě riskovat. Nic jsem nevymýšlel. Tu stojku si vůbec nepamatuju, prostě jsem přijel a najednou jsem měl odstříleno," konstatoval Krčmář poté, co posunul český tým na svém úseku o pět míst dopředu. Na nejlepší Švédy ztratili Češi minutu a 35 sekund.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Švédsko (Femling, Nelin, Ponsiluoma, Samuelsson) 1:16:31,5 (0 trest. okruhů + 8 dobíjení), 2. Norsko (Laegreid, Dale, T. Bö, J.T. Bö) -5,7 (1+11), 3. Německo (Lesser, Rees, Doll, Horn) -44,1 (0+7), 4. Rusko -1:13,5 (1+9), 5. Česko (Mikyska, Štvrtecký, Moravec, Krčmář) -1:35,1 (0+6), 6. Francie -1:51,3 (3+12).


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články