Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Jislová má z olympijských tratí dobrý pocit: Myslím, že profil je celkem pro mě

Biatlonisté a běžci na lyžích si poprvé odzkoušeli tratě, na kterých budou bojovat o olympijské medaile. Oba areály jsou v bezprostřední blízkosti v horském středisku Čang-ťia-kchou, vzdáleném přes 170 kilometrů od Pekingu. Jessicu Jislovou těší profil tratí a je zvědavá, co udělá kvalita sněhu s časy závodníků.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Tratě se mi hodně líbí. Myslím si, že profil je celkem pro mě. Tak se těším, jak to bude při závodě. V neděli by mohly být tratě už k (Velké) čínské zdi, na to se úplně těším," řekla biatlonistka Jessica Jislová, která prožívá životní sezonu ve Světovém poháru.

V Číně panují více než desetistupňové mrazy. "Měli jsme trénink v docela dobrou dobu, kolem oběda. I když docela foukalo, dalo se to. Sníh je celkem pomalý, jak je přemrzlý. Jsem zvědavá, co to udělá v čase závodů," poukázala Jislová na skutečnost, že závody budou vpodvečer.

Z olympijské vesnice trvá cesta do čínského Národního biatlonového centra okolo půl hodiny. "Na autobus z pokoje do deseti minut a z vesnice na závodiště patnáct," přiblížila Jislová.

Na ubytování už biatlonisté řešili i problémy. Eva Puskarčíková na sociálních sítích zveřejnila, jak pomocí překladače v mobilu žádala organizátory o uvolnění ucpaného záchodu. "Jak vidno, nebyla jsem jediná," komentovala fotku z opravy toalety u švédských biatlonistů.

Běžci na lyžích jsou ve stejném středisku, ale tratě mají v Národním centru běhu na lyžích, který od toho biatlonového odděluje nový skokanský můstek. Čeští reprezentanti se před cestou na trénink vyfotili s olympijskými kruhy. Petra Nováková zveřejnila video z jízdy nad stadionem. "Místy tu na tratích hezky fouká," prozradila sestra české mužské běžecké jedničky Michala Nováka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články