Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fillon Maillet před sebe ve stíhačce nikoho nepustil, Krčmář dojel jednadvacátý

Quentin Fillon Maillet ovládl stíhací závod v Kontiolahti a získal malý křišťálový glóbus. Eric Lesser, mistr světa z této disciplíny z finského areálu, potvrdil, jak má zdejší podmínky rád, a finišoval jako druhý. Třetí skončil Ital Lukas Hofer. Michal Krčmář po třech chybách dojel jednadvacátý. Oproti sprintu si polepšil Adam Václavík, který obsadil 27. pozici.

Krčmář si o dvě příčky oproti sprintu pohoršil, litoval především nepřesností na střelnici. "Jednička je dobrá ve škole, ale ne v biatlonu. Když se člověk chce probojovat do desítky, tak to chce nějaké nuly. Kdyby tam byly aspoň tři nuly, tak by to tam někde bylo, protože na trati to nebylo špatné," řekl český biatlonista, který čistě v běhu ztratil jen něco málo přes půl minuty na nejlepší.

Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík úplně pokazili závěrečnou položku. Štvrtecký udělal čtyři chyby, Karlík dokonce netrefil žádný terč, i když na předchozích třech položkách udělal dohromady jen jednu chybu. Oba skončili hluboko v poli poražených.

Co se dělo na trati

Na první položce se hodně nulovalo. Bezchybně zastřílel Fillon Maillet, Jacqueilin i Filip Andersen. Naopak Krčmář musel na jedno trestné kolo a Štvrtecký dokonce na dvě. Naopak Václavík s Karlíkem zaznamenali nulu.

Jacquelin do toho pořádně šlápnul a významně stáhnul náskok Fillona Mailleta. Krčmář se pohyboval ve třetí desítce. Nejrychleji na trati z Čechů si v této chvíli počínal Václavík, naopak Karlík rozjel závod rozvážněji.

Francouzské duo v čele nezaváhalo, zato za nimi se chybovalo podstatně více a třetí Lesser ztrácel už téměř tři čtvrtě minuty. Na čtvrté místo se vyhoupl skvělý Christiansen. Všichni Češi stříleli naprosto přesně, nejlépe si stál jednadvacátý Krčmář.

Jacquelin stáhl drobné manko a na třetí střelbu dojel s Fillonem Mailletem společně. Fillon Maillet si opět rány pohlídal, Jacquelin sice střílel rychleji, ale třetí terč minul. Hofer s Christiansenem se nemýlili a bojovali o třetí místo.

Krčmář minul druhým výstřelem, Václavík posledním. Štvrtecký přidal dvě chyby, Karlík jednu. V pořadí si ale Češi příliš nepohoršili.

Fillon Maillet dal posledním chybným výstřelem na tři hodiny naději Jacquelinovi. Ten ale druhou ranou pohřbil vyhlídky na zlato. Hofer s Christiansenem zastříleli synchronizovaně bezchybně a také Lesser neztrácel mnoho.

Krčmář zůstal po trestném kole na začátku třetí desítky. Václavík musel na dvě kola. Štvrteckému risk nevyšel a čtyřikrát minul, ještě hůře dopadl s pětkou Karlík.

Fillon Maillet si jel v klidu pro prvenství, Jacquelinovi docházely síly, zato zkušený Lesser bojoval srdnatě o stříbro.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články