Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Druhý sprint v Östersundu vyhrála Hauserová, Češky na trati mrzly

Druhý sprint úvodu biatlonové sezony ve švédském Östersundu ovládla Lisa Theresa Hauserová. Pro sedmadvacetiletou Rakušanku se jednalo teprve o třetí vítězství v elitním seriálu. Z českých reprezentantek dosáhly v promrzlém závodu na body pouze osmnáctá Markéta Davidová a Jessica Jislová na 34. místě. Přímé přenosy ze Světového poháru sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih střeleb a ohlasy českých biatlonistek ze sprintu v Östersundu

Na prvním místě dřímala dlouze i přes jedna plus jedna Švédka Elvira Öbergová, nejrychlejší žena celého startovního pole, kterou mohly ohrozit dvě Bělorusky.

Ani nakonec třetí Hanna Solaová ani celkově čtvrtá Džinara Alimbekavová to ale nedokázaly, do čela se naopak dokázala o více než dvanáct vteřin prodrat letošní mistryně světa ze závodu s hromadným startem Hauserová.

První z Češek startovala s dvojkou Eva Puskarčíková a začala výborně. S nulou pokračovala vstříc stojce. Jenže hned v úvodu chybovala, na další rány se však dokázala zkoncentrovat a čekalo ji tak "jen" 150 metrů navíc.

"Jelo se mi pocitově hůř než v neděli, ale možná s tím udělal neplechu ten napadaný lehký sníh. Musíme probrat v týmu co a jak. Střelba byla průměrná, ale dnes by mi nestačila asi ani nula," přemýšlela v rozhovoru pro ČT sport Puskarčíková, která v úvodním sprintu skončila jedenáctá, tentokrát na 58. pozici.

"Zuby mi omrzly a strašně bolí. Přes hlavu jsem dala banditu, bylo to nepříjemný. I Makula to říkala," dodala nejstarší česká reprezentantka k závodu, při němž panovalo čtrnáct stupňů pod nulou a sněžilo.

Markéta Davidová si s Puskarčíkovou střeleckou roli prohodila netrefila vleže poslední terč a došlo tak na její slova z víkendu, kdy říkala, že čistě střílet kontinuálně nelze. Druhou položku si pak pohlídala precizně.

"Chtěla jsem si to pohlídat, abych ležku trefila a spíš to bylo na škodu. Neběhalo mi to, nemám k tomu moc co říct. Necejtila jsem se blbě, ale tělo nechce. Doufám, že se rozzávodím. Dávám do toho všechno, ale nejde to," komentovala sprint na 7,5 km česká jednička, která skončila za Hauserovou o téměř minutu a přišla o vedení v SP.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Nebylo to echt, že by to nějak frčelo, ale mohlo to být i sněhem. Já taky nejsem v nějaké bezvadné běžecké formě," doplnila Davidová ke zvolené máze na lyžích. V dobrých střeleckých výkonech pokračovala rovněž Jessica Jislová, dvě nuly nevyšly až kvůli poslednímu výstřelu. 

"Jsem celkem spokojená, nejelo se mi úplně špatně, škoda že jsem na trati úplně nikoho nepotkala, musela jsem si to oddřít sama. Mrzí mě ta rána vestoje. Hodnotím to jako trochu lepší průměr," prohlásila Jislová.

Tereza Vinklárková byla s jednou nepřesnou střelou 54., českou pětici uzavřela Lucie Charvátová, která chybovala na první a poslední ráně v rámci ležky, dvě minely přidala i při zastávce na druhé položce a celkově byla devětašedesátá. Sobotní stíhačku tak nepojede.

Výsledky sprintu (7,5 km) biatlonistek:

1. Hauserová (Rak.) 19:30,2 (0 tr. okruhů), 2. E. Öbergová (Švéd.) -12,5 (2), 3. Solová -14,4 (1), 4. Alimbekavová (obě Běl.) -20,6 (0), 5. Preussová (Něm.) -24,2 (1), 6. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -27,8 (1), 7. Perssonová (Švéd.) -34,4 (0), 8. Chevalierová (Fr.) -38,1 (0), 9. Herrmannová -43,1 (1), 10. Voigtová (obě Něm.) -44,4 (0), ...18. Davidová -59,0 (1), 34. Jislová -1:22,8 (1), 54. Vinklárková -1:57,3 (1), 58. Puskarčíková -2:02,9 (1), 69. Charvátová (všechny ČR) -2:20,7 (4).

Pořadí SP (po 3 z 22 závodů): 1. Hauserová 134, 2. Alimbekavová 129, 3. E. Öbergová 111, 4. Davidová 109, 5. Röiselandová (Nor.) 108, 6. Herrmannová 96, ...34. Puskarčíková 30, 35. Jislová 30, 52. Vinklárková 12, 53. Charvátová 8.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články