Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Chceme zlepšit situaci, přeje si Gjelland ke střelbě Charvátové. Češky jdou do dalšího sprintu

Po biatlonistech jdou do sprintu v Hochfilzenu podruhé i ženy. Na trati čtvrtého dílu Světového poháru, který uzavře úvod sezony, bude hned pět Češek včetně Markéty Davidové. Ta si pod Alpami zajela v minulém sprintu výborné páté místo. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:00.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ženy absolvovaly ve čtvrtek poslední trénink na další sprint, z něhož je jasným cílem postup do stíhačky a ideálně se ukázat i v nedělním závodu s hromadným startem.

Minulý týden si Davidová připsala právě ve sprintu nejlepší výledek sezony - páté místo. Ve stíhacím závodu si pak pohoršila o čtyři pozice.

"Ta trať je šílená. Jak sněží, nemůžu mít brýle a není nic vidět, tak jsem jela poslepu," posteskla si Davidová.

Hledat ztracenou formu bude naopak Lucie Charvátová. Nikoli běžeckou, ta je tradičně na výši. Jinak se ale na své oblíbené trati Charvátová střelecky trápí podobně jako v úvodu sezony v Kontiolahti. Naposledy ve stíhačce na položce vestoje nezasáhla terč ani jednou.

"Je pro nás důležitá, má velký potenciál, takže naším jasným cílem je situaci zlepšit," řekl trenér biatlonistek Egil Gjelland. 

Jako první z Češek vyjede na trať jedenáctá Jessica Jislová. Té se v SP zatím daří, přestože během přípravy prodělala covid. V Hochfilzenu kupříkladu podržela štafetu, která chvíli dokonce i vedla, nakonec ale dojela jedenáctá.

Davidová uzavře čtvrtou desítku s číslem 39. Charvátová pojede coby třiapadesátá. Nechybí ani Eva Puskarčíková (76), která se s přesností střelby zatím pere rovněž.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Potřetí v této sezoně okusí chuť Světového poháru Tereza Voborníková, která se v prvním trimestru střídala s Eliškou Teplou. 

Dvacetiletá Voborníková skončila po dvou chybách v Kontiolahti 82. ve vytrvalostním závodu, sprint se stejným počtem minel jí přinesl 76. místo.

Sprint na 7,5 km má hned několik favoritek. Zopakovat úspěch bude chtít Běloruska Dzinara Alimbekavová.

Vedle ní také výčet známých jmen: Norky Marte Olsbuová Röiselandová a Tiril Eckhoffová, případně Švédka Hanna Öbergová. Hochfilzen jinak slibuje v pátek krásné slunečné počasí a nejméně čtyři stupně nad nulou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články