Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bez lyží a malorážky jen relax a dohánění restů. Jak tráví biatlonisté čas mezi závody?

Kdyby se točil svět jako obvykle – bez koronavirové zátěže – byli by teď biatlonisté na cestě přes půl světa z Číny na Vysočinu. Ale že je všechno jinak, mohou teď v klidu v Novém Městě na Moravě odpočívat, aby na další závody nabrali na konci náročné sezony dost sil.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Závody v minulém týdnu Nové Město přebralo od původně plánované olympijské generálky v Pekingu. "Jsme rádi, že nám ubyla cesta," potěšilo Markétu Davidovou.

V pondělí jsou oficiálně tratě zavřené a závodníci využívají volný čas k odpočinku. "Aspoň na den vypnu," plánoval Michal Krčmář po nedělní stíhačce, v které se díky přesné mušce posunul po sprintu o pětadvacet míst na 14. příčku.

Oddech měla dnes i mistryně světa z vytrvalostního závodu Davidová. "Už na sobě cítím, že začíná být sezona dlouhá," říkala. "Ke konci sezony už je třeba vnímat tělo a nasát energii do dalších závodů," přidal se Krčmář.

Lucie Charvátová, která si minulý týden zajela nejlepší výsledky sezony, se šla vyklusat do lesa. A doufala, že se konečně odhodlá k dopsání tréninkového deníku. "Který odkládám každým dnem. Mám resty, jsou tam i studijní povinnosti. Mám toho dost, ale spíš to budou regenerační dny," řekla biatlonistka z Vrchlabí.

Celou sezonu tráví reprezentace společně. Ponorkovou nemoc ale nepociťují. Koronavirová pravidla jim zamezila parťáky na pokojích. "Takže v tuhle dobu člověk spíš kontakt vyhledává, aby nebyl furt sám," podotkla Davidová.

Od úterý už znovu nazují lyže a vezmou do ruky malorážku. Začnou se chystat na předposlední díl sezony. "Už tady nic úplně nedotrénujete. Jde o to se dát hlavou dohromady," řekl kouč mužů Ondřej Rybář. "Je to o tom se v úterý projet, ve středu se člověk zapracuje a jde do závodu," doplnil Krčmář trenéra.

Muži mají ve čtvrtek sprint, ženy stejný závod v pátek, v sobotu jsou stíhací závody a v neděli smíšená štafeta a mix dvojic. "Tím, že se necítím špatně v tuhle chvíli, chtěl bych to prodat. Máme další šanci něco předvést," řekl Krčmář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články