Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Washington bez Veselého porazil Oklahomu a přerušil její sérii

Washington - Hráčům Washingtonu se podařilo ubránit elitního střelce Oklahomy Kevina Duranta a vyhráli 96:81. Pouze z lavičky zápas, jímž skončila desetizápasová vítězná série Oklahomy, znovu sledoval český reprezentant Jan Veselý. V dalším ze zápasů díky třiceti bodům LeBrona Jamese porazilo Miami New York Knicks.

Washington - Oklahoma
zdroj: ČTK/AP autor: Alex Brandon

Durantovi v předchozím utkání s Brooklynem skončila výjimečná střelecká šňůra, protože se po dvanácti zápasech nedostal přes 30 bodů - ve Washingtonu se zastavil na 26 bodech. Po vyrovnaném prvním poločase pozvedl Wizards John Wall a třetí čtvrtinu vyhráli domácí o deset bodů, čímž zápas rozhodli.

Wallovi jako by dodala křídla výměna obuvi. "Nezdálo se mi, jak jsem teď při šňůře venku hrál v bílých botách, tak jsem zkusil červené. Ale v první půli to pořád nebylo dobré, tak jsem se vrátil ke starým. To mi fakt pomohlo. Jsem trochu pověrčivý," přiznal Wall, jenž dal ve druhém poločase 15 ze svých 17 bodů. (VIDEO)

Durant netrefil ani jednu trojku ze šesti pokusů a z celkových 21 střel z pole mu v koši skončilo jen osm. Nic platných mu nebylo všech deset proměněných trestných hodů. "Odvedli slušnou práci, všechna čest," řekl k obranné činnosti hráčů Washingtonu.

Obhájci titulu z Miami s pomocí 30 bodů LeBrona Jamese ukončili sérii čtyř výher New Yorku Knicks, na jejichž palubovce zvítězili 106:91. Střelcem dne byl však křídelní hráč Minnesoty Kevin Love, jehož 43 bodů však neodvrátilo porážku v Atlantě. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - Minnesota 120:113, Detroit - Philadelphia 113:96, Houston - Cleveland 106:92, Indiana - Brooklyn 97:96, LA Clippers - Utah 102:87, Memphis - Milwaukee 99:90, New Orleans - Chicago 88:79, New York - Miami 91:106, Phoenix - Charlotte 105:95, Portland - Toronto 106:103, San Antonio - Sacramento 95:93, Washington - Oklahoma City 96:81 (za domácí Veselý nenastoupil).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články