Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Phoenix dobyl hřiště Indiany, zářil rozehrávač Dragič

New York - Basketbalisté Phoenixu Suns zvítězili v NBA na hřišti Indiany 102:94 a uštědřili Pacers teprve druhou domácí prohru v sezoně. Phoenix navíc dokázal vedoucí tým Východní konference zdolat podruhé v osmi dnech a vlastní vítěznou sérii prodloužil na čtyři zápasy. Čtvrtý úspěch za sebou si připsali i New York Knicks, kteří přehráli Cleveland 117:88.

Rozehrávač Suns Goran Dragič
zdroj: ČTK/AP

Stejně jako minulý týden na vlastní palubovce i tentokrát tým z Arizony na půdě favorita dobře začal. První čtvrtinu ovládl 36:19 a do poločasu domácím nastřílel 66 bodů. Pacers se sice ve druhé půli dvakrát dokázali přiblížit na rozdíl jediného bodu, ale Suns nápor vždy odrazili.

Hvězdou utkání byl rozehrávač Phoenixu Goran Dragič s 28 body a sedmi asistencemi. Domácím nestačil výkon Lance Stephensona a jeho čtvrtý triple double v sezoně za 14 bodů, 10 asistencí a 10 doskoků. "Triple double mám rád, ale ještě radši mám výhry," posteskl si Stephenson. (VIDEO)

Také New York nastoupil proti Clevelandu zostra. V první čtvrtině dali domácí 38 bodů a v poločase vedli 60:36. Lídr Knicks Carmelo Anthony zaznamenal 29 bodů a stal se padesátým hráčem v historii NBA, který překonal hranici 19 tisíc bodů.

Dařilo se i Timu Hardawayovi, jenž se také dostal na 29 bodů a vyrovnal si osobní maximum. "Jenom čekám v rohu, jak mi řekl trenér. Oni mě nechávají volného a já tam sázím trojky," řekl Hardaway, který v druhé půli trefil pět trojek. (VIDEO)

Hráči Golden State přehráli Los Angeles Clippers 111:92. Warriors ani jednou neprohrávali a porazili divizního rivala 53:34 na doskoky. K výhře přispěl David Lee 22 body a 11 doskoky, Stephen Curry proměnil osm z 10 střeleckých pokusů a také skončil na 22 bodech. Clippers vedl s 27 body Blake Griffin. (VIDEO)

Výsledky:

Golden State - LA Clippers 111:92, Indiana - Phoenix 94:102, New York - Cleveland 117:86.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články