Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Atletika ČR 2024

Veselý se Satoranským Barcelonu k výhře nedotlačili, Euroligu začali porážkou

Basketbalisté Barcelony zahájili Evropskou ligu prohrou na hřišti Žalgirisu Kaunas 67:74. Jan Veselý zaznamenal v dresu katalánského týmu sedm bodů a tři doskoky, Tomáš Satoranský si připsal dva body, sedm doskoků a pět asistencí.

Tomáš Satoranský
zdroj: Barca Basket

Žalgiris, který v minulém ročníku skončil čtrnáctý a nepostoupil do play-off, proti favoritovi vedl téměř celý zápas. Barcelona, jež chce napravit čtvrtfinálový nezdar z uplynulé sezony, měla navrch jen v úvodu zápasu na stavu 7:6.

Až třináctibodové manko se jí povedlo ve třetí čtvrtině vyrovnat na 48:48, koncovku ale zvládli lépe domácí. Nejlepším střelcem zápasu byl Francouz Sylvain Francisco ze Žalgirisu s 19 body.

Barcelona, kterou v létě převzal kouč Joan Peňarroya, v úvodu nové sezony prohrála dvě ze tří soutěžních utkání. V domácím Superpoháru podlehla Realu Madrid 83:89, do španělské ligy v neděli vstoupila jasným vítězstvím nad Granadou 91:65.

Panathinaikos Athény vykročil za obhajobou titulu v Evropské lize výhrou v Berlíně nad Albou 87:77.

Naopak poražený finalista minulého ročníku Real Madrid překvapivě prohrál v Mnichově s Bayernem 89:97. Bundesligový šampion vedený nově koučem německých mistrů světa Gordonem Herbertem zahájil soutěž úspěšně hlavně díky 25 bodům amerického rozehrávače Shabazze Napiera, který přišel v létě z Milána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články