Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Veselý byl vyhlášen hráčem zápasu při vítězství Barcelony na hřišti Žalgirisu

Po dvou porážkách zvítězili basketbalisté Barcelony v Eurolize na palubovce Žalgirisu Kaunas 85:80. Hráčem zápasu byl Jan Veselý, který dal 15 bodů, když proměnil šest ze sedmi střel z pole. K tomu doskočil pět míčů. Tomáš Satoranský přispěl k výhře deseti body a šesti asistencemi.

Jan Veselý v utkání proti Kaunasu
zdroj: X / Barca Basket

Oba čeští basketbalisté hráli klíčovou roli v koncovce, v níž Barcelona otočila skóre. Za stavu 80:77 pro Žalgiris proměnil Veselý tři a půl minuty před koncem jeden ze dvou trestných hodů a Satoranský pak svou druhou trojkou v utkání získal hostům vedení 81:80.

Litevský tým už se na odpověď nezmohl. Naopak v závěru Nicolás Laprovíttola, jenž byl s 18 body nejlepším střelcem zápasu spolu s domácím Laurynasem Birutisem, a Satoranský z trestných hodů pojistili vítězství Barcelony.

Katalánci jsou po 16 kolech v tabulce druzí za Realem Madrid s bilancí 11 výher a pěti porážek. Stejně je na tom třetí Boloňa. Real má na kontě 15 vítězství.

Euroliga –⁠ 16. kolo:

Žalgiris Kaunas –⁠ FC Barcelona 80:85 (za hosty Veselý 15 bodů, 4 doskoky, Satoranský 10 bodů, 6 asistencí, 3 doskoky), Anadolu Efes Istanbul –⁠ Baskonia 80:87, Villeurbanne –⁠ Olympiakos Pireus 73:85, Alba Berlín –⁠ Fenerbahce Istanbul 82:91, Bayern Mnichov –⁠ Monako 80:91, Milán –⁠ Panathinaikos Atény 68:76.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články