Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Veselý bude mít nového kouče, Washington odvolal Saunderse

Washington - Český nováček v NBA Jan Veselý bude mít ve Washingtonu nového trenéra. Dosavadní kouč Flip Saunders byl od nejhoršího týmu zámořské basketbalové ligy odvolán. Do konce tohoto ročníku ho nahradí asistent Randy Wittman, který v minulosti vedl jako hlavní kouč Minnesotu a Cleveland.

Jan Veselý
zdroj: AP

Basketbalisté Wizards v dosavadním průběhu zkrácené sezony vyhráli pouze dva ze 17 zápasů. Saundersovou derniérou na washingtonské lavičce byla pondělní porážka ve Filadelfii 83:103. Jeho nástupce bude mít dobrou příležitost začít úspěšně, neboť ve středu Wizards přivítají doma předposlední tým Východní konference Charlotte.

Šestapadesátiletý Saunders ve Washingtonu skončil po necelých třech letech. V žádném z předchozích ročníků s týmem nedokázal postoupit do play-off, i když měl v kádru hvězdy jako Gilberta Arenase, Antawna Jamisona a Carona Butlera. Nyní klub přebudovává tým kolem rozehrávače Johna Walla, jedničky předloňského draftu, a na hřišti se mu nedaří.

Jednadvacetiletý Veselý před odletem do zámoří doufal, že právě díky Saundersovi by podle toho, co o něm slyšel, mohl hned v první sezoně v NBA dostat šanci. Při vstupu do zámořské soutěže ho zbrzdily zdravotní problémy a příliš radosti zatím v novém působišti neužil. To se teď pokusí změnit dvaapadesátiletý Wittman. "Cítili jsme, že tým přestal být schopný nějak reagovat. Věříme, že Randy to změní a odlišnou filozofií nás posune dál," uvedl v prohlášení prezident Wizards Ernie Grunfeld. "Jasně jsme dali najevo, co zamýšlíme s týmem v této sezoně a jsme zklamaní, jak to během přestavby týmu vypadá s našimi výkony," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články