Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Lakers prohráli potřetí za sebou, Indianě podlehli 96:98

New York - Basketbalisté Los Angeles Lakers podlehli v nedělním utkání NBA na svém hřišti Indianě 96:98 a připsali si třetí prohru za sebou. Domácím k úspěchu nepomohlo ani 33 bodů Kobeho Bryanta. Nedařilo se ani Miami, které podlehlo Milwaukee 82:91.

Kobe Bryant v utkání s Indianou
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Lakers předvedli dobrý vstup do utkání, když vyhráli první čtvrtinu o 13 bodů. Jenže poté Indiana zlepšila střelbu z dálky a vrátila se do zápasu. Ve druhé půli se oba celky hned čtrnáctkrát vystřídaly ve vedení. K výhře nakonec Pacers dovedl rozehrávač Darren Collison, který v závěru trefil klíčový koš a přidal důležité šestky, čímž hosté získali tříbodové vedení. Pokus o vyrovnání na sebe vzal Bryant, ale jeho trojkový pokus minul cíl.

Hned šest hráčů Pacers se dostalo do dvouciferných čísel, navíc hosté v utkání trefili deset z 18 trojek, zatímco Lakers pouze dvě z devíti. Lakers mají nejhorší úspěšnost trojek v celé lize. Indiana vyhrála již pojedenácté z 15 utkání a je spolu s Orlandem na druhém místě Východní konference. Lakers jsou v nabité Západní konferenci s bilancí 10 výher a osmi porážek až na desátém místě. "Je to cenné vítězství, k němuž jsme ušli dlouhou cestu. Nyní už se cítíme jako jeden z elitních celků v lize," řekl trenér Indiany Frank Vogel.

Miami opět nastoupilo bez Dwaynea Wadea, s jehož absencí se tentokrát tým z Floridy nevypořádal. Houževnaté Milwaukee se na konci prvního poločasu dostalo do vedení, které si pohlídalo do konce utkání. Obě družstva měla špatnou střelbu z pole: Miami mělo úspěšnost 37 procent a Milwaukee jen 35. Ale Bucks si připsali o 13 pokusů z pole víc než domácí. Heat tradičně táhl LeBron James, ale k výhře nestačilo ani jeho 28 bodů a 13 doskoků. Chris Bosh přidal 23 bodů, ale zbytek týmu zaznamenal už jen 31 body.

Nejlepším střelcem Bucks byl Brandon Jennings s 23 body. Náhradník Ersan Ilyasova dal 16 bodů. Milwaukee změnilo základní sestavu, z níž vypadla hvězda týmu Stephen Jackson. "Minulý zápas jsme v závěru vyhráli v této sestavě, a tak dnes dostala šanci od začátku. Když něco funguje, proč to ničit. Jsem v lize už dlouho, vím že lidé chtějí číst mezi řádky, ale já chci jen vítězit," řekl po utkání Jakckson, který začínal na lavičce poprvé v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články