Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Washington protáhl zoufalou sérii, Veselý hrál tři minuty

Washington - Basketbalisté Washingtonu si připsali čtrnáctou porážku z dosavadních 16 zápasů zkrácené sezony NBA. Dnes nestačili doma na Boston 94:100, když neuspěli ve vyrovnané koncovce. Český reprezentant Jan Veselý odehrál za poražené Wizard tři minuty a do statistik si připsal doskok, asistenci a dva fauly.

Basketbalisté Washingtonu
zdroj: ISIFA

Washington v úvodu zápasu potvrzoval zlepšení svých výkonů a byl Bostonu vyrovnaným soupeřem. Nedařilo se mu však pokrýt střelce Celtics Paula Pierce, který dělal domácí obraně velké problémy.

V druhé čtvrtině se na palubovku dostal Veselý, ale stejně jako v předchozím duelu s Denverem šlo jen o epizodní roli. Přesto zanechal na průběhu utkání výraznou stopu, neboť při střetu s ním se zranil zkušený střelec Bostonu Ray Allen a ze zápasu odstoupil. Celtics tak přišli o jednu ze svých opor.

Přesto na začátku třetí čtvrtiny získali až třináctibodový náskok. Washington však zabral, především zásluhou rozehrávače Johna Walla v úvodu čtvrté čtvrtiny srovnal a dokonce se ujal vedení.

Poté se oba celky přetahovaly, ale v koncovce rozhodla zkušenost hráčů Bostonu v čele s Kevinem Garnettem, který dal v závěru dva důležité koše a rozhodl o výhře Celtics.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 34 body Pierce, který přidal deset asistencí a osm doskoků. Těsně mu tak unikl ceněný triple double. Blízko k němu měl i Wall, který zaznamenal 27 bodů, devět doskoků a sedm asistencí.

Na sestřih zápasu se můžete podívat ZDE.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články