Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Barcelona porazila v Evropské lize Bayern, Hayes-Davis vytvořil 50 body rekord soutěže

Basketbalisté Bayernu Mnichov přišli o reálnou šanci na postup do play-off Evropské ligy. Ti prohráli před vlastními fanoušky s Barcelonou v sestavě s Janem Veselým a Tomášem Satoranským 79:87. Americký basketbalista Nigel Hayes-Davis vytvořil rekord soutěže, když se pod vítězství Fenerbahce Istanbul nad Albou Berlín 103:68 podepsal 50 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov – Barcelona

Čeští reprezentanti přispěli k výhře Katalánců dohromady 21 body, pivot Veselý jich za 20 minut hry nastřílel 12, rozehrávač Satoranský přidal devět bodů včetně dvou trojek a sedm asistencí.

Barcelona se dočkala výhry po dvou euroligových porážkách a před dvěma zbývajícími koly si upevnila pozici v boji o konečné druhé místo za již jistě prvním Realem.

Shodnou bilanci (21–11) udrželo Monako, které po obratu v poslední čtvrtině zvítězilo v hale Villeurbanne 87:77 a také Panathinaikos. Řecký celek uspěl v Boloni.

Hayes-Davis o jeden bod překonal dosavadní maximum, které držel Shane Larkin z Anadolu Efes Istanbul od listopadu 2019 z utkání proti Bayernu. "Na začátku sezony jsem měl v poznámkách napsáno, že chci letos ten bodový rekord překonat," řekl Hayes-Davis.

"Těsně před zápasem jsem poslal SMS svým klukům Jordanovi a Nateovi a napsal jsem jim, že cítím, že to bude jako zápas Dejounteho Murrayho. Nevěděl jsem, že dám 50 bodů. Věděl jsem jenom, že budu hodně střílet," prohlásil devětadvacetiletý křídelní hráč, jenž proměnil devět z 16 trojek. Murray se o den dříve blýskl v NBA v dresu Atlanty 44 body.

Evropská liga basketbalistů – 32. kolo:

Maccabi – Valencie 95:80, Kaunas – Milán 87:73, Baskonia – Anadolu Efes 76:97, Bayern – Barcelona 79:87 (za hosty Veselý 12 bodů, 1 doskok a 1 asistence, Satoranský 9 bodů, 7 asistencí, 3 doskoky), Partizan – Olympiakos 69:74, Villeurbanne – Monako 77:87, Fenerbahce – Alba Berlín 103:68, Boloňa – Panathinaikos 79:81, Real Madrid – Crvena zvezda 101:94.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články