Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Breogán zaskočil Barcelonu "bez hvězd" a připsal důležité body k záchraně

Měl to být jasný zápas, ve kterém obhájci titulu z Barcelony vyzvali na domácí palubovce předposlední celek ACB ligy Río Breogán. Udělení volna hlavním hvězdám se však trenérovi Rogeru Grimau vymstilo. Basketbalisté Breogánu skvělou obranou přehráli katalánský celek 88:85 a vybojovali tak důležité body pro udržení se v prestižní španělské soutěži. Barcelona naopak prohrála podruhé v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Barcelona - Río Breogán

Domácí trenér Grimau se rozhodl do 25. kola španělské nejvyšší soutěže nastoupit bez svých hlavních opor. Po náročném programu Euroligy dostali pro utkání s předposledním celkem tabulky volno jak čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý, tak ostrostřelci Nicolas Lapprovittola s Nikolou Kaliničem. Toto rozhodnutí se však stalo osudným.

Barcelona sice načala duel rázným vstupem, kdy se po podařených akcích ujala mírného vedení, hostující Breogán jej však přesnými trojkami rychle odmazal. Zpoza tříbodového oblouku trestali zejména rozehrávači Sergi Garcia a Ben McLemore, kteří byli v nedělním odpoledni při chuti a dohromady zaznamenali devět z celkových čtrnácti úspěšných střel. Domácím nepomohl ani dvacetibodový Willi Hernangoméz.

Ještě dvě minuty před koncem dokázali barcelonští hráči držet se soupeřem ze severozápadu nerozhodné skóre. Na McLemorův koš s faulem ale odpověděli dvěma ztrátami, což pro ně znamenalo konečnou.

Barcelona tak neuspěla podruhé během jednoho týdne, když minulý víkend padla 96:103 s Baskonií. O svoje třetí místo se dělí s Murcií a Grand Canarií. Naopak šokující triumf hráčů Breogánů jim zajistil aktuálně 16. příčku ACB ligy, tedy pozici od vyřazení.

Výsledky ACB ligy basketbalistů:

Barcelona – Río Breogán 85:88 (23:26, 24:20, 25:21, 13:21)
Nejlepší střelci: Hernangoméz 20, Brizuela a Parket po 13 – Garcia 23, McLemore 18, Fernandéz 13

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články