Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Ve Vídni startuje MS trojkového basketbalu i s českými lvicemi

Rakouská metropole hostí od úterý do neděle světový šampionát v basketbalu 3x3 a česká reprezentace zde má zastoupení v ženské kategorii. Sestava Kateřina Galíčková, Karolína Šotolová, Anna Rylichová a Alžběta Levícka je v dvacetičlenném poli až šestnáctým nasazeným týmem. V jejich těžké skupině C se utkají v úterý s obhájkyněmi stříbra z Kanady (7. nasazený tým) a Mongolskem (11.). Ve čtvrtek prozkouší Maďarsko (13.) a USA (3.). Všechny souboje můžete sledovat živě na exkluzivním přenosu ČT sport Plus.

Česká reprezentantka ve 3x3 Kateřina Galíčková
zdroj: CZ.BASKETBALL

Češky se na MS kvalifikovaly na začátku května na turnaji v Ejlatu v Izraeli, kde nestačily jen na Australanky. Místo Levínské byla tehdy v týmu trenéra Radka Šnábla Veronika Voráčková z USK Praha, jež se nyní připravuje s reprezentací v pětkovém basketbalu na červnový evropský šampionát.

"Proti Americe a Kanadě si jen tak nezahrajeme. Budeme to chtít zkusit, třeba se nám bude dařit a půjde to," uvedla na webu České basketbalové federace Galíčková. "V Ejlatu jsem měla volné střely, ale myslím si, že na World Cupu už to bude těžší a budou na mě víc tlačit. Měla bych toho využít, víc najíždět a vytvářet pozice spoluhráčkám," dodala.

V rakouské metropoli postoupí vítězové čtyř pětičlenných skupin přímo do čtvrtfinále, celky z druhých a třetích míst budou hrát osmifinále. Na minulém MS v loňském roce české hráčky při triumfu Francie chyběly. V roce 2019 s bilancí 2:2 nepostoupily ze skupiny a skončily deváté. Největším úspěchem je titul mistryň světa z roku 2016, který v čínském Kuangčou vybojovaly Tereza Vorlová, Kateřina Novotná, Sára Krumpholcová a Michaela Uhrová.

Mužská soutěž se ve Vídni odehraje stejně jako v pěti předchozích ročnících bez českého týmu. Vloni v Antverpách zvítězili Srbové, kteří v dosavadní historii sedmi šampionátů neovládli turnaj jen v letech 2014 po finálové porážce s Katarem a v roce 2019, kdy skončili čtvrtí za Američany, Lotyši a Poláky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články