Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Po Turecku i Němky. Lvice v přípravě před Eurem ladí zdárnou formu

V souboji obran zvítězily těsným výsledkem 56:51 reprezentantky České republiky, které si tak po úvodním skalpu nad domácími basketbalistkami připsaly v Istanbulu i ten německý. Bodově se znovu dařilo osmnáctileté Emmě Čechové, nezaostaly ani stálice Voráčková a rozehrávačka Andělová. Svěřenkyně Romany Ptáčkové první přípavný turnaj před červnovým mistrovstvím Evropy zakončí sobotním duelem s Lotyšskem.

Eliška Hamzová v přípravném utkání před ME
zdroj: FB CZ.BASKETBALL

Emma Čechová s 10 body v týmové statistice kralovala i se šesti doskoky. Se šesti asistencemi byla nejlepší v celém utkání Veronika Voráčková, která přidala osm bodů. Němkám nepomohl k vítězství ani výkon Emily Bessoirové, který zaznamenala double double díky 18 bodům a 13 doskokům. Jejich nová trenérka Lisa Thomaidisová prožila neúspěšný debut na lavičce.

"Oproti včerejšku byly Němky mnohem víc tvrdé, byly i vyšší než Turecko. Tím to pro mě bylo pod košem trochu těžší, ale jinak jsem se vždy snažila mít před hráčkou ruku, aby na ni nešla přihrávka a někdy se to podařilo. Obecně to pro mě bylo těžší, možná i proto, že jsem hrála víc minut," řekla osmnáctiletá pivotka Čechová.

"Naposledy jsem hrála dva zápasy za sebou snad na Evropě osmnáctek loni v létě, kdy se hrají dokonce tři, stejně jako tady. Dala jsem si odpoledne šlofíka a bylo to v pohodě. Bylo to cítit, že jsem na konci úplně nemohla, ale nebylo to nic hrozného," doplnila Čechová.

Vstup do utkání se českému týmu nepovedl a Německo se osmibodovou šňůrou dostalo do náskoku 8:2, po vyrovnání stavu nabral opět ztrátu 11:16. Přestože pak získal podruhé v utkání vedení, po první čtvrtině ztrácel 17:18. Jenže trojkou Gabriely Andělové v úvodu druhé části Češky otočily stav a od té doby už soupeřky nepustily do náskoku.

"Na začátku jsme se musely rozehrát, dostat do tempa a přijít na to, jak je bránit. Možná měly Němky i víc štěstí, pak jim trojky už nepadaly. Někdy mi hráčka trochu utekla, tak jsem se bála, ale bloky mi vyšly dobře, což mě zachránilo na poslední chvíli," doplnila Čechová.

Na přelomu poloviny utkání vedly o osm bodů, Němky ale následující pasáž zvládly poměrem 10:3 a snížily na jednobodové manko. České basketbalistky pak ale znovu odskočily až na rozdíl osmi bodů a soupeřky v závěru prohru už jen zmírnily.

"Je to určitě příjemná výhra. Bylo to jiné utkání než včera, daleko tvrdší a dynamičtější. Hráčky ale ukázaly, že se s tím umí vypořádat," prohlásil asistent trenérky Petr Treml. "Věděli jsme o jejich střelkyních, bohužel tam na začátku zápasu zůstaly volné, ale pak se výrazně zvýšila intenzita. Na obou stranách to bylo hodně tvrdé, rozhodčí to pouštěli, ale určitě to neublížilo hře. Naopak nás to dostalo do hry. Bylo hodně ztrát, ale způsobila to na obou stranách obrana, která byla daleko intenzivnější než včera."

Pochválil výkony Čechové. "V obou utkáních a dnes obzvlášť byly dominantní hlavně na obranné polovině, což je potěšující. Má toho ještě hodně před sebou, potřebuje zesílit, zpevnit se. O to víc je skvělé, že už v tomhle věku se dokáže prosazovat na téhle úrovni," uvedl Treml.

Česko – Německo 56:51 (17:18, 31:25, 44:39)

Body: Čechová 10, G. Andělová, Voráčková obě 8, Hamzová 7, Sklenářová 6, Effangová, Stoupalová, Vyoralová všechny 4, Šípová 3, Kopecká 2 - Bessoirová 18, Hartmannová 13, Degbeonová 5. Fauly: 15:12. Trestné hody: 12/8 - 11/6. Trojky: 2:5. Doskoky: 44:38.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články