Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ústí nad Labem doplnilo Nymburk v semifinále NBL, Brno vede v sérii nad Pardubicemi

Ústí nad Labem slaví první účast v semifinále Národní basketbalové ligy. Čtvrtfinálovou sérii s Kolínem otočila Sluneta po úvodní porážce ve vítězství 4:1 na zápasy, ten poslední v kolínské hale získala 85:71. Třetí bod ve vyrovnaném souboji Brna s Pardubicemi slaví Moravané po výhře 83:71, série bude pokračovat v úterý na východě Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Ústí nad Labem vyhráli v Kolíně a poprvé si zahrají semifinále NBL

Ústecký tým v prvním poločase prohrával až o 15 bodů a v pauze to bylo o třináct (32:45). Ve druhé půli však hráli hosté jako vyměnění. Frustraci Kolína dokumentovala technická chyba a následná diskvalifikace domácího kapitána Adama Číže.

"Ani mně to ještě nedochází, podíváme se na to až s odstupem pár dnů. Chtěl bych ale poděkovat všem hráčům, je to zejména jejich vítězství," řekl Deníku trenér Jan Šotnar, který ve své teprve druhé sezoně v profesionálním basketbalu dotáhl Slunetu k vytoužené metě.

Ústí, které po dlouhodobé části skončilo páté o příčku za Kolínem, se stalo druhým semifinalistou po domácím suverénovi Nymburku.

"Pro nás skočila sezona o dost dřív, než jsme čekali, a i podstatně horším výsledkem, než jsme čekali. Stoprocentně výborný výkon Láďa Pecka, který nás zasypal spoustou bodů. My jsme bohužel dvakrát doma vedli o 14 bodů a nedokázali jsme to proměnit. V Ústí jsme vedli, kde bohužel naše trojková potence, kdy na ni celou sezonu spoléháme, tak odešla. Nevzali jsme si ani poloviční formu do play-off," litoval kolínský pivot Jiří Jelínek.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 5. zápasy:

Kolín - Ústí nad Labem 71:85 (25:19, 45:32, 58:60)
Nejvíce bodů: Petráš 18, Číž 15, Lošonský 13 - Pecka 19, Autrey a Svejcar po 17. Konečný stav série: 1:4.

Brno - Pardubice 83:71 (19:15, 41:42, 61:55)
Nejvíce bodů: Marko 15, Mišula 14, Bálint a Krakovič po 11 - Walton 14, Pekárek a Šafarčík po 13. Stav série: 3:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články