Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Nymburští basketbalisté jsou prvními semifinalisty. USK proti Opavě bojovalo marně

Po pátečním čtvrtém kole play-off nejvyšší české ligy je znám první semifinalista. Basketbalisté mistrovského Nymburka vyhráli nad Děčínem vysoko 115:70 a propluli čtvrtfinálovou sérií nejrychlejším možným způsobem 4:0. Jedno vítězství od postupu dělí i druhý celek základní části BK Opavu. Ta na pražské Folimance ustála nátlak USK a zvítězila 92:76. Při absenci opavského kapitána Jakuba Šiřiny táhl svůj tým švédský dlouhán Mattias Markusson, jenž zaznamenal 27 bodů a doskočil 14 míčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Opavy jsou jeden zápas od postupu do semifinále

Šestnáctinásobní šampioni ovládli páteční čtvrté čtvrtfinálové utkání v Děčíně suverénně 115:70 a sérii ukončili v nejkratším možném čase. Třetí výhru si připsala favorizovaná Opava, která po nečekaném pondělním domácím zaváhání vyhrála i druhý duel na hřišti USK Praha a po vítězství 92:76 vede v sérii 3:1. Páté utkání je na programu v pondělí v Opavě.

Nymburk nenechal v Děčíně stejně jako ve čtvrtečním třetím duelu nic náhodě a od počátku jasně dominoval. Úvodní čtvrtinu vyhráli obhájci titulu 32:12 a v poločase vedli už o 30 bodů. Domácím tentokrát nepovolili ani v závěru korigovat skóre a rozdíl narostl na konečných 45 bodů.

"Byla tu skvělá atmosféra a byla zábava tu hrát. My jsme tušili, že Děčín bude chtít na začátku zápasu ukázat, že umí hrát lépe než ve třetím zápase. Byli jsme na to připraveni a sami jsme ukázali naší sílu a kontrolovali jsme zápas od začátku do konce. Teď máme víkend na relax a od příštího týdne se budeme připravovat na semifinále," řekl trenér úřadujících šampionů Sekulič.

Hráči USK sváděli s opavskými soupeři v úvodním poločase vyrovnaný souboj. První čtvrtinu vyhráli těsně 22:21 a v poločase ztráceli jen pět bodů. Postupně ale hosté získávali náskok a odpor Pražanů na Folimance definitivně zlomili v poslední části, kterou vyhráli 25:16.

"V prvním poločase nás trápil West, který trefoval těžké střely. V druhém poločase jsme na něj nasadili Gumbse, který na něm odvedl výbornou práci v obraně. Naopak se chytli Švec s Vlkem, kteří odehráli výborné utkání a na to jak jsou mladí, tak podali životní výkony," pochválil hráče soupeře asistent trenéra Opavy Kryštof Vlček. "U nás hodně hráčů hrálo dobře, každý jinou pasáž. Honza Švandrlík, kterému to moc nešlo, nás v jednu chvíli zachránil trojkama, útočným doskokem a košem. Já jsem rád, že všichni na tom mají podíl a ta výhra byla týmová," dodal.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 4. zápasy:

Děčín - Nymburk 70:115 (12:32, 30:60, 51:85)

Nejvíce bodů: Pomikálek 16, Svoboda 15, Osaikhwuwuomwan 10 - Harding 19, Hruban 17, Váňa 16. Konečný stav série: 0:4.

USK Praha - Opava 76:92 (22:21, 36:41, 60:67)

Nejvíce bodů: West 21, Štěrba 16, Švec 13 - Markusson 27, Zbránek 22, Gniadek 12. Stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články