Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Úspěšný vstup do čtvrtfinále play-off slaví Miami a Phoenix

Do čtvrtfinálové série play-off NBA lépe vstoupilo Miami, které jasně porazilo Philadelphii 106:92. Na straně poražených na palubovce chyběl Joel Embiid. Kandidát na nejužitečnějšího hráče sezony nenastoupil kvůli zlomenině v obličeji a otřesu mozku z posledního duelu s Torontem. Uspěl také vítěz základní části Phoenix, jehož výhře 121:114 nad Dallasem nezabránil ani skvělý výkon Luky Dončiče (45 bodů, 12 doskoků a osm asistencí).

Utkání Miami - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP autor: Marta Lavandier

Philadelphii může hodně mrzet, že za rozhodnutého stavu nechala Embiida v posledním osmifinále na hřišti. Ze střetu s Pascalem Siakamem si odnesl zlomeninu očnice a lehký otřes mozku a v prvních dvou čtvrtfinálových duelech nenastoupí. A Sixers si bez své hvězdy neuměli poradit.

Na začátku druhé půle se sice Philadelphia dostala na chvíli do vedení, ale Miami si ho záhy vzalo zpět a v poklidu zápas kontrolovalo, přestože v útoku nepředvádělo žádný mimořádný výkon. Až na Tylera Herra, autora 25 bodů, a Bama Adebaya. Ten využil Embiidovy absence a dominoval pod košem, kde zapsal 24 bodů a dvanáct doskoků.

Sixers táhl s 27 body Tobias Harris, ale chyběla mu větší podpora zejména od Jamese Hardena, který dal jen šestnáct bodů, když se nevyrovnal s důslednou obranou P. J. Tuckera. "Dnes to nebylo dobré. Soupeř nás přehrával fyzicky. Tlačili na nás, tak jsme pokaždé měli o driblink více, a než jsme dokázali přihrát, oni už se stačili zase zformovat do obrany. Musíme hrát rychleji," řekl trenér poražených Doc Rivers.

Phoenix měl zápas s Dallasem pod kontrolou: ani jednou neprohrával a už v první čtvrtině si vybudoval náskok patnáct bodů. Dallas stáhl ztrátu na čtyři body, ale Suns postupně opět odskočili až na 21 bodů. Mavericks sice v závěru ještě pod Dončičovou taktovkou dotahovali, ale na méně než šest bodů už se nepřiblížili.

Phoenix těžil hlavně z převahy pod košem, kde hosté neubránili Deandreho Aytona, s 25 body nejlepšího střelce Suns. Devin Booker přidal 23 a Chris Paul 19 bodů. Paul se rovněž dostal na páté místo historické tabulky nahrávačů v play-off před Tonyho Parkera.

To Dallas spoléhal v podstatě jen na Dončiče, který o jediný bod zaostal za svým maximem v play-off: před rokem zaznamenal 46 bodů proti Clippers. V poslední minutě zápasu dal Dončič sedm bodů, ale Phoenix trestnými hody uhájil vítězství.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 1. zápas:

Miami - Philadelphia 106:92.

Západní konference - 1. zápas:

Phoenix - Dallas 121:114.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články