Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
FORTUNA=LIGA 2024/2025

USK vyhrálo pražské derby se Slavií. Písek slavil v Děčíně a je v čele

Basketbalová nejvyšší soutěž viděla pražský souboj mezi USK a Slavií, který skončil jednoznačně. Prvně jmenovaní přehráli soupeře a zvítězili o téměř dvacet bodů 81:63. V dalším ze zápasů vyhrály Pardubice v Jindřichově Hradci 76:57. Písek uspěl v Děčíně, kde zvítězil 97:85 a vede tabulku.

Sršni vedou tabulku se čtyřmi vítězstvími před Nymburkem a Ústím nad Labem, které dosud také neprohrály, ale absolvovaly jen dva zápasy.

Děčín měl ve šlágru kola lepší úvod a v první čtvrtině si vypracoval sedmibodové vedení, Písek ale ve druhé desetiminutovce skóre otočil a náskok navyšoval. Loňský nováček vedl až o 22 bodů, domácí v poslední části výsledek korigovali.

Nejlepším střelcem vítězných Jihočechů byl Vojtěch Sýkora, jenž ke 23 bodům přidal 11 asistencí. Martin Svoboda zapsal 21 bodů.

V bodově nejbohatším zápase dne Ostrava zdolala 99:94 Olomoucko a má první výhru v sezoně. Pětatřiceti body se blýskl Michal Svoboda, double double za 13 doskoků a 11 asistencí zaznamenal Lamb Autrey, jenž měl sedm bodů. V dresu poraženého Olomoucka trefil 32 bodů Noah Carter.

Premiérové vítězství v sezoně si připsaly také Pardubice, které v souboji týmů s nulou na kontě vyhrály 76:57 na hřišti nováčka Jindřichova Hradce. V pražském derby porazilo USK 81:63 Slavii, která tak po příchodu do ligy před dvěma lety nevyzrála na městského rivala ani podeváté.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články