Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

USK se podruhé utká s Fenerbahce, v Istanbulu může slavit postup

Basketbalové USK Praha se podruhé postaví tureckému soupeři Fenerbahce. České hráčky vyhrály první utkání 76:54, a pokud zvládnou i duel na horké turecké půdě, po dvou letech si zahrají Final Four Evropské ligy. Přímý přenos sledujte od 17:25 na webu ctsport.cz.

Natália Hejková s basketbalistkami USK
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

USK nedal v úvodním duelu soupeři šanci a v průběhu utkání vedl až o 28 bodů. Podle trenérky Natálie Hejkové předvedly hráčky zejména v prvním poločase dokonalý výkon, ale pokud chtějí pomýšlet na postup na závěrečný turnaj pro čtyři nejlepší týmy soutěže, musí ho zopakovat i v Istanbulu.

"V Turecku nás čeká jiná hra soupeře, který v Praze nehrál dobře a k ničemu jsme ho nepustily. To se ale nemusí opakovat a uvidíme, jak se nám podaří bránit, protože obrana je základ pro rychlý basketbal, který nám sedí," uvedla Hejková. "Pořád je to jen 1:0, a to budu také hráčkám zdůrazňovat," dodala.

Těžké utkání očekává i Kateřina Elhotová, která byla s 15 body nejlepší střelkyní USK v úvodním utkání. "Jejich fanoušci to dokážou hodně vybláznit, plus my budeme po cestování, což organismus také trochu ovlivní. Ale doufám, že i tam dokážeme vyhrát," prohlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalové USK se podruhé utká s Fenerbahce

Pražanky nad Fenerbahce vyhrály po třech zápasech. Naposledy se jim podařilo tureckého soupeře porazit před čtyřmi lety v semifinále a následně celou Evropskou ligu ovládly. Tehdy jim k tomu pomohla i česká reprezentantka Kia Vaughnová, která nyní působí právě v istanbulském týmu.

V následujících dvou sezonách po titulu skončil USK vždy v semifinále a nezvládl poté ani zápasy o třetí místo. V minulém ročníku vypadly Pražanky ve čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články