Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

USK vykročil do Final Four, v úvodním čtvrtfinále v poklidu přehrál Fenerbahce

Basketbalistky USK Praha si v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy poradily s Fenerbahce Istanbul 76:54. Patnácti body se na vítězství podílela Kateřina Elhotová, čtrnáct bodů přidala Alyssa Thomasová. Druhý zápas série hrané na dvě vítězství je na programu v pátek v Turecku, přímý přenos sledujte od 17:25 exkluzivně na ctsport.cz.

Natália Hejková s basketbalistkami USK
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Tento zápas zatím nic neznamená. Je to pořád jen 1:0, a to budu i hráčkám zdůrazňovat. Jestli chceme slavit, tak musíme zopakovat výkon hlavně z prvního poločasu," řekla trenérka USK Natália Hejková.

První poločas se odehrával v naprosté režii USK. Fenerbahce s domácím týmem dokázalo držet krok jen v úvodní čtvrtině, ve druhé už si Pražanky vypracovaly až dvacetibodový náskok a v poločase odcházely do kabin s vedením 41:27.

Podle Hejkové předvedly dokonalý basketbal. "Ano, ale bojím se, že ve druhém zápase se nás pokusí zastavovat a nebude to tak jednoduché," prohlásila.

"Nikdo nečekal, že vyhrajeme tak velkým rozdílem. Soupeřky mi přišly takové roztěkané, ale od začátku jsme dávaly koše z protiútoků a nepřistoupily jsme na jejich pomalou hru," uvedla Elhotová.

USK v suverénním výkonu pokračoval i po přestávce. Ve třetí čtvrtině navýšil vedení až na propastných 28 bodů, když Fenerbahce dovolil pouhé čtyři koše.

Úvod závěrečné čtvrtiny patřil po sérii 7:0 hostujícím hráčkám, jejich nápor ale trojkou zastavila Režanová.

Potom už si Pražanky vítězství pohlídaly a trenérka Hejková si mohla dovolit nasadit i náhradnice včetně osmnáctileté Elišky Žílové, která nastoupila v Evropské lize poprvé.

Basketbalistky USK nad Fenerbahce vyhrály po třech zápasech. Naposledy se jim podařilo tureckého soupeře porazit před čtyřmi lety v semifinále a následně celou Evropskou ligu ovládly.

"Máme velkou radost, ale zápas v Istanbulu bude o něčem jiném. Jejich fanoušci to dokážou hodně vybláznit, plus my budeme po cestování, což organismus taky trochu ovlivní. Ale doufám, že i tam dokážeme vyhrát," prohlásila Elhotová.

"V Turecku nás ale čeká jiná hra soupeře. Myslím, že teď nehrál dobře a k ničemu jsme ho nepustily. To se ale nemusí opakovat a uvidíme, jak se nám podaří ve druhém zápase bránit, protože obrana je základ pro rychlý basketbal, který nám sedí," uvedla Hejková.

USK Praha - Fenerbahce Istanbul 76:54 (24:14, 41:27, 64:36)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 15, Thomasová 14, Režanová 12 - Hartleyová 15, Plumová 12, Veramejenková 8. Fauly: 17:18. Trestné hody: 13/11 - 14/10. Trojky: 5:6. Doskoky: 49:38.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články