Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

USK po dvou venkovních porážkách hostí v Eurolize Schio

Praha - Zápasem Evropské ligy s italským Schiem vstoupí do nového roku basketbalistky USK Praha. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se po dvou předchozích venkovních porážkách potřebují znovu chytit. V případě další prohry by se na ně dotáhlo právě Schio, které vyřadily v březnovém čtvrtfinále, a možná i Montpellier. Přímý přenos sledujte od 18:35 na ČT sport a ctsport.cz.

České mistryně v závěru roku 2016 i kvůli zdravotním potížím a užšímu kádru nezvládly koncovky zápasů v Kursku a na palubovce Fenerbahce a těsně prohrály. Proti Schiu ale budou v téměř nejsilnějším složení.

Zcela zdravá už je Karolína Elhotová, první start od reprezentační přestávky a zranění prstu by si mohla připsat i reprezentační pivotka Ilona Burgrová a k týmu se připojila i staronová posila Candice Dupreeová.

Klíčem k úspěchu bude ubránění francouzské reprezentantky Endene Miemové, která je osmou nejužitečnější hráčkou Evropské ligy. Mezi další důležité postavy Schia patří jiná francouzská hvězda Isabelle Yacoubouová, americká střelkyně Jolene Andersonová a zkušená italská rozehrávačka Giorgia Sottanaová.

USK bude opět spoléhat na týmový výkon podpořený výraznou individualitou v podobě Sonji Petrovičové. Srbská basketbalistka prožívá vydařenou sezonu a je jasně nejužitečnější hráčkou soutěže a s průměrem 19,5 bodu na utkání i druhou nejlepší střelkyní po Dianě Taurasiové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články