Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

USK odehraje první polovinu Euroligy v Istanbulu

První polovinu bojů v základní skupině Euroligy odehrají basketbalistky USK Praha v Istanbulu, kde na přelomu listopadu a prosince vyzvou vedle domácího Fenerbahce také Lyon a Gdyni. O pořadateli lednové odvetné části bude teprve rozhodnuto. Původně se prestižní soutěž měla hrát ve dvou osmičlenných skupinách, ale federace FIBA už dříve tento formát změnila kvůli koronavirové situaci v Evropě.

Utkání USK - Braine
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Nové složení čtyř čtyřčlenných skupin bylo zveřejněno v září, kdy také FIBA oznámila, že se kvalifikace, skupinová fáze i čtvrtfinále odehraje v "bublinách" na jednom místě. O dějišti skupiny A bude teprve rozhodnuto, skupina C se uskuteční buď v Gironě, nebo ve Sfantu Gheorghe a skupinu D přivítá Šoproň.

Utkání základní skupiny B chtělo hostit také USK, o šanci ho ale připravila druhá vlna koronaviru v ČR. "FIBA požadovala potvrzení od ministerstva zdravotnictví, že účastníci turnaje nepůjdou do karantény. Potvrzení jsme nedostali, takže i když jsme kandidaturu podali, byli jsme tímto diskvalifikováni," řekl generální manažer klubu Marek Kučera.

V základních skupinách kluby odehrají po třech zápasech ve dvou termínech. Prvním je 29. listopad až 5. prosinec a druhým 17. až 23. leden 2021.

Do čtvrtfinále postoupí dva nejlepší celky z každé skupiny a závěrečné Final Four by se mělo uskutečnit od 14. do 20. března 2021.

Evropská liga basketbalistek (v závorce uvedeno místo konání):

Skupina A (bude určeno):
Kursk, Orenburg, Salamanca, Izmit (Tur.)/Miškovec (Maď.).

Skupina B (Istanbul):
USK Praha, Fenerbahce Istanbul, Lyon, Arka Gdyně.

Skupina C (Girona/Gheorghe):
Jekatěrinburg, Schio, TTT Riga, Girona/Sepsi Sfantu Gheorhe (Rum.).

Skupina D (Šoproň):
Šoproň, Bourges, Galatasaray Istanbul, Landes (Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články