Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

USK nadělil Hradci v prvním finále stovku a míří za dalším titulem

Basketbalistky USK Praha porazily v úvodním ligovém finále jednoznačně Hradec Králové 101:68 a vykročily za jedenáctým titulem za sebou a patnáctým celkově. Nejlepšími střelkyněmi zápasu byly s 18 body Brionna Jonesová a Ivana Dojkičová. Druhý duel série na tři vítězné se hraje v úterý v Hradci Králové, mistr bude znám nejdříve příští pátek, kdy se hraje opět v Praze na Královce.

Finále ŽBL: USK Praha - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Díky úvodní trojce Kristýny Čuperkové držely Východočešky proti favoritkám jedinkrát v zápase chvilkové vedení na 43 sekund. Po snížení Jonesové ale o něj rychle přišly po zaváhání v obraně po koši Mariji Režanové po rozehrávce Teji Oblakové přes celé hřiště.

Následoval i koš Oblakové po lehké ztrátě míče, ale Hradec Králové se z toho oklepal a držel po první čtvrtině jen pětibodovou ztrátu. První dvouciferný rozdíl v zápase zařídila v 16. minutě trojkou Dojkičová.

"Měly jsme pomalý rozjezd. I s KP Brno to bylo ze začátku pomalé. Já jsem to nejdřív přisuzovala tomu, že hrajeme od půl deváté, ale dneska se hrálo od pěti, takže to asi tím nebylo. Věděly jsme, že tempo bude vysoké, ale ne až takhle," řekla kapitánka USK Kateřina Elhotová.

Je nám líto, video expirovalo.
USK v prvním finále Hradec jasně přehrál

"S holkama jsme se nestačily vůbec vracet to obrany, takže to musíme do dalšího zápasu zlepšit. Je to pro nás hodně nevyzpytatelné družstvo, jsou hodně rychlé a nemají žádného vyčnívajícího hráče, takže se nám to špatně brání," doplnila Elhotová.

Před koncem prvního poločasu už byla dominance týmu, který natáhnul sérii svých ligových vítězství na 211 zápasů, jednoznačná i díky šňůře 15:0 či šesti trojkám za druhou čtvrtinu, z nichž tři dala Dojkičová. V poločase vedly suverénky posledních let o 26 bodů.

"Je to s nimi pokaždé stejný film. Tak nějak se držíme, snažíme se bojovat a pak vždycky přijde nějaký zlom, kdy ony ukážou tu svoji sílu. První čtvrtina byla skvělá, hrály jsme vyrovnaný pěkný basket. Ve druhé prvních pět minut taky, ale pak se to prostě zlomilo, pár rychlých brejků a najednou to bylo do šatny o pětadvacet, to se pak s takovým celkem hraje špatně," prohlásila kapitánka Hradce Andrea Klaudová.

Ve třetí čtvrtině domácí basketbalistky už třicetibodovou normu z prvních dvou nesplnily, daly 21 bodů, přesto náskok navýšily na 83:51. V poslední desetiminutovce držely hradecké hráčky s prostřídanou sestavou USK nejvíce krok a prohrály ji těsně 17:18 až trojkovým pokusem Dojkičové, díky němuž favoritky pokořily stobodovou hranici.

USK Praha - Hradec Králové 101:68 (30:25, 62:36, 83:51)

Nejvíce bodů: Jonesová a Dojkičová po 18, Voráčková 16 - Klaudová 15, Čuperková a Marečková po 11. Fauly: 16:16. Trestné hody: 15/11 - 13/10. Trojky: 8:6. Doskoky: 54:35.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články