Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

USK hostí favorizovaný Jekatěrinburg, Brno jede do Madridu

Praha - Oba české týmy ZVVZ USK Praha a Frisco Brno se dnes budou snažit v pátém kole Evropské ligy basketbalistek potvrdit vítězství z minulého dějství. České mistryně z USK se po cenném vítězství ve Valencii pokusí doma překvapit dalšího velkého favorita a třetí tým minulé sezony Euroligy ruský Jekatěrinburg. Brňanky v Madridu nastoupí proti domácímu týmu Rivas Ecopolis. USK se představí ve své hale na Folimance od 18:00 v přímém přenosu ČT4 a sportživě.cz.

Ilustrační foto

Jekatěrinburg patří k hlavním favoritům soutěže. Poskládal dohromady kádr plný hvězd jako Sandrine Grudaová, Deanna Nolanová, Maria Stěpanovová či Candace Parkerová. Do týmu patří i česká hvězda Hana Horáková, která však kvůli zranění o souboj s bývalými spoluhráčkami z reprezentace přijde. Levou ruku české rozehrávačky momentálně zpevňuje dlaha. Ze šesti vzájemných zápasů porazil USK tým z Jekatěrinburgu je jednou. Výsledek 70:66 je však už bez 4 dní osm let starý.

Hana Horáková, rozehrávačka Jekatěrinburgu:

"Každá hráčka je top kvality. Musíme to dát dohromady, sehrát se a dát si nějaké pravidla, která budou fungovat. Pravidel máme mraky, ale zatím hledáme, co by bylo nejlepší."

USK chce navázat na překvapivé vítězství nad Valencií a pokusit se Jekatěrinburg zaskočit. Klíčem k úspěchu bude znovu hlavně bezchybná obrana jako ve Valencii. Pomoci by měla i nová posila Ticha Penicheirová. Portugalská rozehrávačka už s týmem týden trénuje a stačila odehrát jedno utkání.

Basketbalistky Frisca a VŠ Praha
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Brňanky včera odletěly do Madridu v kompletním složení i s americkou pivotkou Robinsonovou, její start je ale nejistý. "V pondělí jen chvíli trénovala a stěžovala si na obnovené zranění nohy. Takže nemohu nyní říci, zda nastoupí," řekl trenér Jan Bobrovský. Brňanky před týdnem ukončily čekání na výhru v soutěži a úspěch nad dosud neporaženou Wislou Krakov kouče potěšil. "Úspěch mladý tým psychicky povzbudil, ale v Madridu nás čeká velice náročné utkání," dodal brněnský trenér.

Madrid je ve skupině C šestý se dvěma výhrami a dvěma porážkami. Hned v prvním kole prohrál nečekaně na domácí palubovce s chorvatským Gospičem. "Výsledek byl překvapením. Zápas jsme viděl ze záznamu. Jsem přesvědčený, že se od té doby už Madrid výrazně zlepšil. Potvrdila to už další utkání," uvedl Bobrovský. Hlavní postavou Rivasu je americká pivotka Asjha Jonesová, která si drží průměr 22,3 bodu na zápas, což ji řadí na třetí místo v celé soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Hany Horákové
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články