Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brňanky porazily Krakov a poprvé vyhrály v Evropské lize

Brno - Basketbalistky Friska Sika Brno zdolaly v Evropské lize dosud neporaženou Wislu Krakov 70:65. Ve vyrovnaném zápase zvládly české vicemistryně lépe koncovku a po předchozích třech prohrách si dnes připsaly první vítězství v soutěži. Polský tým se neprosadil přes pozornou brněnskou obranu, navíc se v závěru trápil střelecky.

Utkání Brno - Krakov
zdroj: ČTK autor: Igor Šafr

V prvním poločase vsadily oba celky na podkošový basketbal bez střelby za tři body. Dlouho také hledaly jak střelkyně favorizovaného Krakova, tak i domácí hráčky přesnou mušku. V brněnském týmu nejpilněji zakončovala Američanka Thomasová, její bilance však byla žalostná. O mnoho lépe si nevedly ani její spoluhráčky. Jedinou výjimkou byly Hanušová, která v prvním poločase zaznamenala 10 bodů, a Švédka Abdiová.

Brňanky neztratily dech

Hned v úvodu se domácí hráčky nevyvarovaly svého obvyklého výpadku. Ještě v 5. minutě vedly 6:4, ovšem vlastními chybami nabídly soupeřkám lacinou osmibodovou šňůru. Chvilkový útlum je nezdeptal. Zlepšily hru v defenzivě a dokonce eliminovaly výškovou převahu soupeřek přesnějším doskakováním. Hru Krakova za hlasitého povzbuzování šesti desítek příznivců tvořila hbitá australská rozehrávačka Phillipsová, která zásobovala přihrávkami pivotky Srbku Bjelicovou a Maďarku Ujhélyiovou. Tento trojlístek doplňovala na křídle Američanka Powellová.

Je nám líto, video expirovalo.
Brňanky zvítězily v EL

I po změně stran držely Brňanky se soupeřkami krok. Akce polského týmu byly hodně lopotné a hra neodpovídala duelu prvního týmu tabulky s posledním. S přibývajícími minutami se do výkonu hostů vkrádala i nervozita, která se projevovala chybami v rozehrávce a zbrklou střelbou z nepřipravených pozic.

V dramatické závěrečné čtvrtině už Brňankám chyběla zraněná pivotka Robinsonová. Domácí basketbalistky lépe bránily a chyby soupeřek trestaly protiútoky. V závěru už polský tým kupil chybu za chybou a Brno dotáhlo zápas do vítězného konce.

Frisco Brno - Wisla Krakov 70:65 (16:16, 36:35, 51:49)

Nejvíce bodů: Hanušová 17, Abdiová 16, Pecková 13, Thomasová 11 - Phillipsová 22, Bjelicová 13, Ujhélyiová 12, Powellová 10. Rozhodčí: Kokanis (Lot.), Večerkis (Lit.), Györffy (Maď.). Trestné hody: 18/12 - 18/14. Fauly: 17:18. Trojky: 0:1. Diváci: 850.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články