Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Toronto zastavilo Jamese, který zaznamenal jen 13 bodů. Jokič rozhodl drama v Minnesotě

Připsal si triple double, ale na výhru jeho týmu to nestačilo. Hvězdný LeBron James nastřílel v dresu Los Angeles Lakers jen 13 bodů a nakonec se musel sklonit před obhájci titulu z Toronta, kteří zvítězili v Kalifornii 113:104. Denver zvládl přestřelku v Minnesotě, kde slavil po výsledku 100:98 v prodloužení.

LeBron James z LA Lakers se snaží probít obranou Toronta
zdroj: ČTK/AP autor: Marcio Jose Sanchez

Toronto bylo po odchodu nejužitečnějšího hráče letošního play-off Kawhiho Leonarda mnohými odepisováno, ale proti Lakers ukázalo, že je stále jedním z favoritů. Do utkání nastoupilo bez dalších dvou opor Serge Ibaky a především Kylea Lowryho, přesto dokázalo Lakers přehrát.

Domácí vedli většinu první půle, a to až o jedenáct bodů, ale druhý poločas patřil kanadskému celku. Ten velmi dobře bránil LeBrona Jamese, který dal jen 13 bodů. Méně zaznamenal naposledy v dubnu 2018. Přesto si připsal už 85. triple double v kariéře, když přidal 15 asistencí a 13 doskoků.

Anthony Davis dal 27 bodů, ale Toronto těžilo z toho, že ofenzivu rozdělilo mezi více hráčů. Lídry byli Pascal Siakam s 24 body a 11 doskoky a Fred Van Vleet s 23 body a 10 asistencemi. Siakam dal klíčových pět bodů v předposlední minutě, kdy zastavil nápor Lakers a jejich snahu o obrat.

Podívejte se na deset nejlepších akcí večera:

Drama se odehrálo v Minnesotě, kde domácí svedli lítou bitvu s Denverem. Nuggets měli v závěru normální hrací doby dvě šance na rozhodnutí, ale Jamal Murray dvakrát minul. V prodloužení si míč vzal za nerozhodného stavu Nikola Jokič a tři sekundy před koncem střelou z otočky po odskoku rozhodl. Srbský pivot obstaral druhou vítěznou střelu týmu po sobě poté, co zařídil i minulý triumf nad Philadelphií.

"My se jen stáhneme a díváme se. Při jeho střelách mu naprosto věřím. Prostě nám stačí dostat míč k němu," chválil Jokiče jeho spoluhráč Paul Millsap. "V poslední čtvrtině se nám nedařilo, ale dovedli jsme zápas alespoň do prodloužení, ve kterém jsme se mohli zvednout a to se povedlo," uvedl Jokič k tomu, že Nuggets ztratili až šestnáctibodové vedení.

O pouhé dva body vyhráli i Milwaukee Bucks nad Oklahomou 121:119. Janis Antetokounmpo k tomu přispěl 35 body a 16 doskoky, z toho 24 bodů dal ve druhé půli. Půl minuty před koncem bylo srovnáno, ale pak Brook Lopez vstřelil klíčovou trojku. Oklahoma vzápětí netrefila a Bucks už dovedli duel k vítězství.

NBA:

LA Lakers - Toronto 104:113, Minnesota - Denver 98:100 po prodl., New York - Cleveland 87:108, Oklahoma City - Milwaukee 119:121, Orlando - Indiana 102:109, Philadelphia - Charlotte 114:106, Phoenix - Brooklyn 138:112, Portland - Atlanta 124:113 po prodl.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články