Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bulls nezastavili hvězdného Hardena a prohráli s Houstonem, Satoranský dal 10 bodů

Sedmou porážku v desátém utkání zaznamenali v NBA basketbalisté Chicaga. Na domácí palubovce se museli sklonit před Houstonem (94:117) zejména proto, že nedokázali ubránit Jamese Hardena. MVP soutěže z předminulé sezony dal devět trojek a připsal si 42 bodů, 10 doskoků a 1 asistence ho dělila od triple doublu. První rozehrávač Bulls Tomáš Satoranský uzavřel utkání s 10 body, 4 asistencemi a 3 doskoky.

James Harden z Houstonu střílí na koš přes Tomáše Satoranského z Chicaga
zdroj: USA TODAY Sports autor: Kamil Krzaczynski

Rockets se po pomalejším startu rozjeli po přestávce - od poločasového stavu 50:49 vyhráli úvodní pasáž 30:9 a vybudovali si rozhodující náskok. Vývoj skóre víceméně kopíroval výkon Hardena, jenž v první části trefil dvě střely ze sedmi, ale ve zbytku střetnutí proměnil 10 z 20 pokusů.

"To je to sebevědomí, které mám a které jsem si vybudoval tvrdou prací. Jde hlavně o mentální nastavení v hlavě," řekl Harden. "On je mistr v tom, že co chce, tak si zařídí, aby měl. Občas bych si myslel, že nemusí mít náladu a při hře si bude zkoušet nějaké věci, ale to by nebyl on," konstatoval kouč Houstonu Mike D'Antoni.

Russell Westbrook přidal 26 bodů a Clint Capela 16 bodů a 20 doskoků. Na domácí straně bylo střeleckým maximem 13 bodů, na které se dostali Lauri Markkanen, Chandler Hutchison, Thaddeus Young a Wendell Carter.

Bulls se nedařila hlavně střelba z větší vzdálenosti. Zpoza tříbodového oblouku trefili jen čtyři střely z dvaatřiceti. "Vím, jak dobře umíme střílet, a dneska nám to prostě nepadalo," litoval Markkanen. "Myslím, že v první půli jsme hráli fakt dobře, ale oni nás ve třetí čtvrtině prostě zlomili. Měli jsme dobrou první a špatnou druhou půli," uznal Zach LaVine, autor 11 bodů.

Lídr Východní konference Boston zvítězil v hale San Antonia 135:115, ale přišel o jednu ze svých hvězd. Ze zápasu musel totiž odstoupit se zlomenou rukou Gordon Hayward. Na výhře měl hlavní podíl Jaylen Brown s 30 body a 7 doskoky. Kemba Walker stihl 26 bodů a 8 asistencí.

Dallas vyhrál v Memphisu 138:122 a Luka Dončič se o to zasloužil 24 body, 14 doskoky a 8 asistencemi. Oklahoma City si podruhé v sezoně poradila před vlastními příznivci s Golden State (114:108). Vicemistři Warriors se s pouhými dvěma výhrami z deseti zápasů propadli na dno Západní konference i celé NBA.

NBA:

Charlotte - New Orleans 110:115
Chicago - Houston 94:117 (za domácí Satoranský 10 bodů, 4 asistence a 3 doskoky)
Memphis - Dallas 122:138
Oklahoma City - Golden State 114:108
San Antonio - Boston 115:135

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články