Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Svitavy díky koncovce zdolaly Děčín i podruhé, opět se dařilo i Nymburku

Úvodní dvě čtvrtfinálové série NBL mají zatím jasný průběh. Basketbalisté Svitav podruhé vyhráli na palubovce loňského finalisty Děčína, tentokrát v koncovce udolali Severočechy 64:61. V sérii na čtyři výhry tak vedou 2:0 a už v domácím prostředí mohou slavit postup. Stejnou bilanci má i obhájce titulu Nymburk, který přehrál Kolín 94:65.

Nymburský Kendrick Ray
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Svitavy podobně jako v prvním utkání měly lepší start do utkání, pět minut nedovolily domácím ani bod a vedly 8:0. Ale tentokrát obhájci stříbra dokázali rychle srovnat krok a od osmé minuty to byli hosté, kdo musel dotahovat.

Utkání dominovaly obrany a od třetí čtvrtiny šlo o přetahovanou o každý bod. V koncovce měli lepší pozici hosté, ale 53 vteřin před koncem Filip Halada šťastnou trojkou srovnal a krátce nato šli domácí dokonce do jednobodového vedení. Pak ale Pavel Slezák vymyslel snadný koš pro Šimona Puršla a mladý reprezentační pivot následně i doskočil míč a z trestných hodů definitivně rozhodl.

"Chci poděkovat a pogratulovat svým hráčům za to, že zde ukázali obrovský charakter a vůli. Děčín mnohem lépe bránil, výborně si vypomáhal. Neřekl bych, že dnes vyhrál lepší, ale šťastnější tým," prohlásil kouč Svitav Lubomír Růžička. "Série bude ještě velmi náročná, protože Děčín je mužstvo válečníků a určitě u nás bude chtít zabojovat o první vítězství v sérii," dodal reprezentační asistent.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitavy zvládly koncovku a vyhrály v Děčíně i podruhé

"Je mrzuté, když hrajete utkání, ve kterém pětadvacet minut vedete a nakonec prohrajete. Nás ovšem dostává na lopatky stále ten stejný problém, zakončení některých situací. Chybí nám jistota, nápaditost a razance," litoval děčínský kouč Pavel Budínský. "Nepodařilo se sérii srovnat, teď se musíme oklepat a zkusíme se ve Svitavách fanouškům revanšovat. Musíme dát hlavy nahoru, protože série se hraje na čtyři vítězství," doplnil.

Nymburk doma opět vyučoval

Nymburk v pondělí nastřílel Kolínu 122 bodů a tentokrát střelným prachem trochu šetřil, i tak od začátku na hřišti jasně dominoval. Už po šesti minutách vedl o 19 bodů a v poločase už měl náskok 30 bodů. Ve druhé půli si favorit mohl dovolit šetřit síly a na 19 minut dostal prostor i mladý odchovanec Martin Kolář. Nejlepším střelcem byl s 22 body reprezentační pivot Martin Peterka.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 2. zápasy:

Děčín - Svitavy 61:64 (17:13, 32:28, 46:42)

Nejvíce bodů: P. Houška 16, Šiška 11, Halada 7 - Jelínek 16, Marko 13, Slezák 12. Stav série: 0:2.

Nymburk - Kolín 94:65 (28:10, 53:23, 76:41)

Nejvíce bodů: Peterka 22, J. Bohačík a Lawrence po 11, Barač 10 - Šafarčík 13, Horák 11, Skinner a Číž po 9. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články