Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Doping v NBL. Medvecký měl pozitivní test a v Ostravě dohrál

Dopingová aféra se nevyhnula ani tuzemskému basketbalu. Ostravský hráč Michael Medvecký měl pozitivní dopingový nález, a vedení desátého celku NBL mu proto ihned vypovědělo smlouvu. Kterou z nedovolených látek test odhalil, nyní zveřejnit nelze.

Michael Medvecký
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Je to pro nás velmi nepříjemné překvapení. Michael se přiznal k užití nepovolených látek, takže nebudeme požadovat opakovaný test a s hráčem jsme ukončili kontrakt," řekl pro klubový web generální manažer klubu Tomáš Ostarek. Syn trenéra ostravského klubu Dušana Medveckého už nehrál poslední tři kola nadstavbové části.

"Kromě ukončení kontraktu čeká hráče další postih formou vysoké pokuty. Je to nepochopitelné jak pro mě osobně, tak pro celý klub. Výkonnost týmu jde nahoru a celý výsledek může být devastován takovým selháním jednotlivce," dodal s tím, že se klub od hráčova jednání distancuje.

Medvecký, který měl v sezoně průměry 4,2 bodu a 2,2 doskoku na utkání, dopingovou kontrolou neprošel 3. března po utkání v Kolíně. "Velmi nás to mrzí. V této sezoně prošlo kontrolou 120 hráčů a další na mezinárodní scéně a vždy byly výsledky negativní. Až nyní," řekl manažer basketbalové federace Martin Peterka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články