Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Svitavy porazily v prvním čtvrtfinále Děčín, Nymburk nastřílel Kolínu 122 bodů

Svitavští basketbalisté vstoupili úspěšně do čtvrtfinále play-off NBL, když zvítězili 92:80 na hřišti Děčína. V sérii hrané na čtyři výhry se tak ujali vedení stejně jako obhájce titulu Nymburk. Ten doma deklasoval Kolín 122:68 a nastřílel nejvíce bodů v play-off za posledních dvanáct let.

Basketbalisté Nymburku
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V sezoně sice Svitavy oba své zápasy v Děčíně prohrály, ale dnes se jim mimořádně povedl vstup do zápasu, když v prvních šesti minutách daly pět trojek a pod taktovkou Jiřího Jelínka s Pavlem Slezákem rychle vedly 20:2. Poté si Svitavy náskok hlídaly a nedovolily domácím vrátit se do utkání.

"Rozhodl úvod utkání. My přicestovali dříve, abychom si správně nastavili hlavy a k utkání jsme přistoupili velmi zodpovědně. Vytvořili jsme si bodový polštář, který jsme si díky výborné obraně hlídali. Jsme rádi za vítězství, ale stav je pořád jen 1:0. Série podle mě bude dlouhá," řekl po utkání svitavský trenér Lubomír Růžička.

Děčín tak v play-off prohrál doma s někým jiným než ve finále s mistrovským Nymburkem poprvé po čtyřech letech. Nezachránilo ho ani 18 bodů reprezentanta Pavla Houšky. Na straně hostů dal také 18 bodů Jelínek.

"Úvod jsme vůbec nezvládli a hráli jsme naivní obranu. Svitavy ukázaly, v čem jsou dobré, a to v produktivitě zejména za tři body. Velký rozdíl byl ve hře rozehrávačů. V úterý je tu utkání číslo dvě, musíme se na něj dobře vyspat, dobře se připravit a pokusit se hrát trochu jinak," prohlásil kouč Děčína Pavel Budínský.

Kolín vydržel držet krok s Nymburkem jen sedm minut. Pak začali domácí unikat a ještě v první půli vedli o 30 bodů. A to i přesto, že Nymburku chyběl nejužitečnější hráč základní části Kendrick Ray i zraněné další opory Petr Benda a Dardan Beriša.

Domácí navíc velmi dobře bránili jednu z hlavních hvězd soutěže Lee Skinnera, který zaznamenal jen 14 bodů a čtyři doskoky a výrazně zaostal za svými průměry. Nejlepším střelcem Kolína byl se 17 body Petr Šafarčík. Za Nymburk dalo hned sedm hráčů dvouciferný počet bodů, nejvíce Boris Barač, a to devatenáct.

Čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů - 1. zápasy:

Děčín - Svitavy 80:92 (13:27, 33:49, 60:72)

Nejvíce bodů: P. Houška 18, Feštr 16, Pomikálek a Šiška po 10 - Jelínek 18, Marko 17, Kerr a Slezák po 12, Petway 11. Stav série: 0:1.

Nymburk - Kolín 122:68 (31:20, 65:38, 92:57)

Nejvíce bodů: Barač 19, Peterka a Hruban po 17, Pumprla 14, Vyoral 12, Bohačík a Kolář po 10 - Šafarčík 17, Skinner 14, Machač a Číž po 9. Stav série: 1:0. 0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články