Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Satoranský přispěl osmi body k další výhře Bulls, Paul překonal hranici 10 tisíc asistencí

Basketbalisté Chicaga zvítězili nad Detroitem 100:86. Výraznou měrou se na tom podílel český reprezentant Tomáš Satoranský, který zaznamenal osm bodů, dva doskoky, devět asistencí a tři zisky za 27 minut na palubovce. V asistencích vyrovnal své maximum sezony. Výhru Phoenixu nad oslabenými Los Angeles Lakers 111:94 dirigoval Chris Paul, který si připsal triple double za 11 bodů, 10 doskoků a 13 asistencí. Stal se teprve šestým hráčem historie, který pokořil hranici 10 tisíc asistencí.

Tomáš Satoranský v utkání s Detroitem
zdroj: USA Today Sports autor: Tim Fuller

Bulls po dvou porážkách v dobře rozehraných zápasech potřebovali zabrat. Tentokrát ale začal lépe Detroit a vedl téměř celý první poločas.

Ve třetí části Chicago získalo zápas pod svou kontrolu a rychle odskočilo na dvouciferný rozdíl. Velkou zásluhu na tom měl Satoranský, který v této klíčové fázi zápasu zaznamenal šest bodů a čtyři asistence.

"Když jsme se dostali do vedení, tak jsme na soupeře stále tlačili. Odvedli jsme dobrou práci hlavně v obraně a hráli jsme více chytře," řekl Satoranský, který nastoupil popáté za sebou v základní sestavě.

"Cítím se teď jistěji v našem útočném systému. Rád využívám seběhy a hodně pohybu, což se nám teď daří zužitkovat," dodal český rozehrávač, který právě po jednom takovém seběhu hezky zasmečoval.

Chicago si pak už výhru pohlídalo a nedovolilo obrat jako v předchozích zápasech. Zvýšilo tak svůj náskok na desátém místě Východní konference zajišťující účast v předkole play-off před Torontem. Kanadský tým prohrál 105:116 s Clevelandem, který táhl 36 body Collin Sexton.

Houston sahal po ukončení série porážek, ale nakonec podlehl Oklahoma City 112:114. Utrpěl dvacátou porážku v řadě, což je devátá nejhorší série v historii NBA. Na absolutní rekord ztrácí osm porážek.

Phoenix využil oslabení Lakers a po výhře ve vzájemném zápase jim odskočil na druhém místě tabulky Západní konference, kde ztrácí dvě výhry na vedoucí Utah.

Lakers vedle Anthonyho Davise postrádali i LeBrona Jamese, který si v minulém zápase poranil kotník a bude chybět delší dobu.

V dresu Brooklynu se poprvé představila nedávná posila Blake Griffin, který v zápase poprvé od prosince 2019 zasmečoval, což bylo pro bývalého vyhlášeného smečaře nečekaně dlouhé čekání.

Šlo o jeho jediné dva body při výhře 113:106 nad Washingtonem, jemuž nepomohl ani triple double Russella Westbrooka za 29 bodů, 13 doskoků a 13 asistencí. Nets táhli Kyrie Irving s 28 body a James Harden s 26 body.

Také Denveru nebyl nic platný triple double jeho hvězdy Nikoly Jokiče, který k 29 bodům přidal 10 doskoků a 10 asistencí. New Orleans totiž mělo dva třicetibodové střelce v Brandonu Ingramovi a Zionu Williamsonovi, kteří vystříleli Pelicans výhru 113:108.

Střeleckou hvězdou dne byl Luka Dončič, který 37 body řídil výhru Dallasu nad Portlandem 132:92. A to díky velkému náskoku už nenastoupil do poslední čtvrtiny. Během 29 minut na hřišti mimo jiné trefil osm trojek z devíti pokusů.

Dokonce osobní rekord deset trojek zaznamenal Jaylen Brown a 34 body dotáhl Boston k výhře 112:96 nad Orlandem. Celtics s 23 trojkami zaostali o jednu za klubovým rekordem.

Philadelphia uhájila první místo ve Východní konferenci díky výhře 101:100 po prodloužení nad New Yorkem. Hrdinou byl Tobias Harris, který zakončil prodloužení pěti body. Nejprve dal minutu před koncem důležitou trojku a pět vteřin před koncem rozhodl trestnými hody.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Detroit - Chicago 86:100 (za hosty Satoranský 8 bodů, 2 doskoky, 9 asistencí), Boston - Orlando 112:96, Brooklyn - Washington 113:106, Cleveland - Toronto 116:105, Denver - New Orleans 108:113, Houston - Oklahoma City 112:114, Miami - Indiana 106:109 po prodl., New York - Philadelphia 100:101 po prodl., Phoenix - LA Lakers 111:94, Portland - Dallas 92:132.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články