Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský je oficiálně hráčem Barcelony, podepsal s ní na dva roky

Barcelona - Jako nová posila Barcelony byl po zdárném projití zdravotními testy představen Tomáš Satoranský. Dvaadvacetiletý basketbalista po podpisu dvouleté smlouvy věří, že se dostal do nejlepšího evropského celku a dokáže se v jeho dresu zlepšovat.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to pro mě skvělá příležitost a jsem rád, že jsem se mohl připojit k takovému týmu. Je nejlepší v Evropě a já mám velkou motivaci, abych tuto šanci co nejlépe využil," řekl. Mohl si přitom vybírat z více možností. "Na konci sezony se o mě zajímalo několik klubů, ale když zavolala Barcelona, stala se mou prioritou. Je to pro mě splněný sen a už se nemůžu dočkat nové sezony," uvedl.

Dvaadvacetiletý Satoranský působil v Seville od roku 2009 a postupně se vypracoval v jednu z největších hvězd španělské ligy. V minulé sezoně dotáhl Sevillu do čtvrtfinále, přičemž v hodnocení užitečnosti byl šestý nejlepší v celé soutěži, hrál 31 minut za zápas s průměry 12,4 bodu a 4,6 asistence. "Mojí úlohou v Seville bylo být lídrem, velmi jsem se zlepšil pod trenérem Aítem Garcíou Renesesem. Teď musím ve vývoji pokračovat. Pět let v Seville bylo hodně, toto je v mé kariéře důležitá změna. Ale doufám, že budu vítaný, když se tam vrátím," uvedl.

V Barceloně naváže na svého reprezentačního spoluhráče Luboše Bartoně, který za Katalánce hrál v letech 2008 až 2010 a pomohl jim dobýt Euroligu. "Byl jsem zvyklý hrát s mladými spoluhráči, ale tady to bude úplně jiné. Musím dokázat, že zvládnu hrát na takové úrovni," řekl Satoranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články