Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský dal osm bodů, ale s Chicagem zase prohrál. Curry má zlomenou ruku

Tomáš Satoranský neoslavil 28. narozeniny vítězným zápasem v NBA. Při středeční prohře Chicaga v Clevelandu 111:117 zaznamenal český reprezentant osm bodů a osm asistencí. Trojnásobný vítěz soutěže a lídr basketbalistů Golden State Stephen Curry si zlomil při zápase s Phoenixem ruku. Po pádu mu ji přilehl soupeř.

Liga ve středu zažila jeden z nejofenzivnějších zápasů v historii. Houston přestřílel Washington na jeho hřišti 159:158 a šlo tak o třetí nejvyšší skóre v utkání bez prodloužení a nejvyšší od roku 1990, kdy Golden State zvítězil nad Denverem 162:158. Současným Golden State Warriors se ale nedařilo, při prohře 110:121 s Phoenixem navíc přišli o hvězdného Stephena Curryho, který si zlomil levou ruku.

Chicago pokračovalo v nepovedeném vstupu do sezony, tentokrát prohrálo po nevydařené poslední čtvrtině v Clevelandu. Čtvrtou prohru z pěti zápasů neodvrátil ani Satoranský, který patřil k nejlepším hráčům Bulls. Nasbíral osm bodů, když proměnil oba pokusy za tři body, k tomu přidal dva doskoky a osm asistencí a spolu s Ottem Porterem skončil v plusových číslech při pobytu na hřišti.

Ve Washingtonu se hrálo téměř bez obran a hvězdy obou týmů tak měly dostatek prostoru. James Harden, který se dosud v sezoně spíše hledal, tak nasbíral 59 bodů a postaral se o nové maximum sezony. Za osobním rekordem zaostal jen o dva body. Byl to pro něj už 19. zápas s alespoň 50 body, což ho řadí na čtvrté místo historických tabulek za Kobeho Bryanta, Michaela Jordana a Wilta Chamberlaina. K němu se přidal Russell Westbrook s dalším triple doublem za 17 bodů, 10 doskoků a 12 asistencí.

Na straně domácích se nenechal zahanbit Bradley Beal a předvedl 46 bodů. V dramatické koncovce třemi trestnými hody srovnal, ale vzápětí mladý Němec Isaac Bonga fauloval Hardena a ten zápas dvě vteřiny před koncem rozhodl.

"Netušil jsem, že budeme muset atakovat hranici 160 bodů na vítězství, ale nakonec slavíme my a to je hlavní. Dnes tam bylo opravdu hodně skvělých individuálních výkonů na obou stranách," řekl trenér Houstonu Mike D´Antoni. "Nesnáším morální vítězství, ale je dobrý pocit vědět, že jsme toho pro výhru už o moc více udělat nemohli," uvedl Beal.

Nedaří se ani nejúspěšnějšímu týmu posledních let Golden State, Warriors potřetí ze čtyř zápasů prohráli. A navíc přišli o největší hvězdu. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže Curry v první čtvrtině proti Phoenixu při nájezdu na koš upadl a padající protihráč mu přilehl levou ruku. Se zlomeným zápěstím bude muset Curry delší dobu odpočívat. Pro Warriors je to po dlouhodobém zranění Klaye Thompsona a letní ztrátě Kevina Duranta další velká rána.

Naopak velmi dobrý start do sezony má Philadelphia, která zvítězila 119:95 nad Minnesotou a připravila jí první prohru, zatímco sama zůstala neporažena. Sixers se povedlo zastavit pivota Karla-Anthonyho Townse, který se nakonec popral s domácí hvězdou Joelem Embiidem a oba byli vyloučeni.

Výsledky:

Boston - Milwaukee 116:105, Brooklyn - Indiana 108:118, Cleveland - Chicago 117:111 (za hosty Satoranský 8 bodů, 8 asistencí, 2 doskoky), Golden State - Phoenix 110:121, Oklahoma City - Portland 99:102, Orlando - New York 95:83, Philadelphia - Minnesota 117:95, Sacramento - Charlotte 111:118, Toronto - Detroit 125:113, Utah - LA Clippers 110:96, Washington - Houston 158:159.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články