Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Golden State opět kousalo drtivou porážku, nováček Morant z Memphisu zastínil Irvinga

Letní zemětřesení v sestavě Golden State je na výkonech Warriors znát. Prohráli totiž i druhý zápas v sezoně, tentokrát v Oklahomě 92:120. Poprvé uspěl Memphis, který doma udolal Brooklyn 134:133 po prodloužení díky osobnímu rekordu nováčka Ja Moranta a trojce Jaeho Crowdera v poslední vteřině.

Stephen Curry z Golden State v utkání s Oklahomou
zdroj: REUTERS autor: Alonzo Adams

Golden State v létě přišli o hvězdné duo Kevin Durant - DeMarcus Cousins, navíc je zraněná další klíčová opora Klay Thompson. Místo nich přišel D'Angelo Russell, ale tomu se zatím příliš nedaří. A stejně tak celým Warriors. V prvním utkání jednoznačně podlehli LA Clippers 122:141 a také v Oklahomě se trápili v obraně i v útoku.

Thunder rozhodli už do poločasu, ve kterém vedli 70:37. V prvních třech čtvrtinách pokaždé dali 35 bodů a vedli už o 42 bodů, než v poslední části dovolili trojnásobným šampionům z posledních pěti let snížit.

"Je to špatné. Všichni milovali naši ofenzivu, ale tak úspěšné nás dělala naše obrana. Říkal jsem to vždy. No a teď naše obrana neexistuje. Momentálně ani nevíme, jak bránit," připustil Draymond Green.

Nejlepším střelcem Warriors byl s 23 body Stephen Curry, nikdo jiný nedal více než 10 bodů. Za Oklahomu zaznamenali 22 bodů Dennis Schröder a 21 bodů Danilo Gallinari.

Hrdiny dne se stali Crowder a nováček Morant, kteří dovedli Memphis k vítězství nad Brooklynem s hvězdným Kyriem Irvingem. Ten sice dal 37 bodů, ale v rozhodujících chvílích ho zastínil Morant.

Nejprve sedm vteřin před koncem nájezdem srovnal a vzápětí zablokoval Irvinga, čímž poslal zápas do prodloužení. V něm Brooklyn opět sahal po výhře, ale tři vteřiny před koncem Morant rychle předribloval hřiště, našel Crowdera a ten trojkou rozhodl. Přitom dal jen šest bodů, ale všechny v prodloužení. Morant si vylepšil osobní rekord v NBA na 30 bodů a 9 asistencí.

LeBron James a Anthony Davis dovedli Los Angeles Lakers k vítězství 120:101 nad Charlotte. Davis nasbíral 29 bodů a 14 doskoků, James 20 bodů a 12 asistencí. Přidal se k nim i veterán Dwight Howard, jenž měl 16 bodů, 10 doskoků a 4 bloky. Klíčová fáze utkání přišla na konci třetí čtvrtiny, kdy Lakers předvedli šňůru 18:2.

Ani další dobrý výkon Luky Dončiče v podobě 29 bodů, 12 doskoků a 9 asistencí nepomohl Dallasu odvrátit porážku 119:121 s Portlandem. V poslední minutě už se Mavericks neprosadili a Blazers košem Damiana Lillarda duel otočili.

Ve skvělém startu do sezony pokračuje Minnesota, která porazila Miami 116:109 a po třech zápasech je stále stoprocentní. Lepší začátek měla zatím jen v roce 2001, kdy si podmanila prvních šest střetnutí. Miami naopak poprvé padlo. Čtyřmi trojkami v posledních šesti minutách dovedl Timberwolves k výhře Andrew Wiggins, autor 25 bodů.

NBA:

Dallas - Portland 119:121
LA Lakers - Charlotte 120:101
Memphis - Brooklyn 134:133 po prodloužení
Minnesota - Miami 116:109
Oklahoma City - Golden State 120:92

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články