Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Satoranský dal double double a pomohl Barceloně přehrát CZ Bělehrad

Své střelecké maximum v sezoně si posunul Tomáš Satoranský. Český basketbalista španělské Barcelony pomohl svému celku k vítězství v hale Crvené zvezdy Bělehrad v 16. kole Evropské ligy. Pod výhru 99:94 po prodloužení se podepsal 19 body včetně pěti trojek z šesti pokusů, k tomu přidal 10 asistencí a zaznamenal double double. Jan Veselý si připsal 10 bodů a pět doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona po obratu porazila Crvenu zvezdu

Srbskému týmu nepomohly střelecké výkony Nemanji Nedoviče a Filipa Petruševa, kteří dali shodně po 24 bodech.

Barcelona na začátku čtvrté čtvrtiny prohrávala o 12 bodů, ale Nikola Mirotič trojkou v poslední sekundě poslal zápas do prodloužení. Hosté si spravili chuť po předchozí prohře o bod s Valencií a mají na druhém místě tabulky stejnou bilanci 11-5 jako vedoucí Baskonia i třetí Monako.

"Ta střela (Mirotiče) nám dala možnost hrát prodloužení, ale hlavně nám dodala energii. Oni pak hráli bez svého nejlepšího hráče. Nevím, co se stalo. Možná se zranil," řekl Satoranský pro Euroleague TV.

"Hráli ale velmi chytře a dobře proti naší obraně, kdy jsme přebírali. Řadě týmů mohou dělat problémy. Pro nás je to skvělé vítězství, protože jsme se vrátili do zápasu ze situace, kdy jsme ve čtvrté čtvrtině prohrávali o 12 bodů," dodal Satoranský.

Evropská liga basketbalistů - 16. kolo:

Crvena zvezda Bělehrad - FC Barcelona 94:99 po prodl. (za hosty Satoranský 19 bodů, 10 asistencí, 3 doskoky, Veselý 10 bodů, 5 doskoků, 1 asistence), Panathinaikos Atény - Olympiakos Pireus 71:95, Villeurbanne - Alba Berlín 79:91, Boloňa - Fenerbahce Istanbul 92:88.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články