Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Šampioni z Miami posilují, přichází Allen a Lewis

Miami  - Šampion basketbalové NBA Miami Heat chce mířit za titulem i v následující sezoně. Hvězdný kádr doplnily dvě zkušené posily a výborní střelci z dálky Ray Allen a Rashard Lewis. Oba do klubu přišli jako volní hráči.

Allen, který brzy oslaví 37. narozeniny, odmítl podle agentury Reuters návrh dvouleté smlouvy na 12 milionů dolarů od svého dosavadního zaměstnavatele Bostonu. Místo pokračování v týmu Celtics, s nimiž vyhrál ligu v roce 2008, se pokusí o další úspěch v Miami po boku superhvězd LeBrona Jamese a Dwyanea Wadea.

"Existuje jen hrstka hráčů, kteří nahánějí soupeřům strach, a Ray mezi ně patří," komentoval kouč Heat Erik Spoelstra příchod nejlepšího střelce trojek v historii NBA. Allenovu roli v týmu nechtěl specifikovat. "Přivedli jsme ho, aby se stal velkou součástí toho, oč se snažíme," řekl. Allen, jenž strávil v Bostonu pět sezon a předtím hrál také za Milwaukee a Seattle, si vydělá v nadcházejícím ročníku přes tři miliony dolarů.

Dvaatřicetiletému Lewisovi, jenž působil s Allenem společně v Seattlu v letech 2003 až 2007, vyplatí Miami 1,35 milionu dolarů. Lewis strávil uplynulé dvě sezony ve Washingtonu, vinou zranění však moc nehrál. Působil také v Orlandu, kde v roce 2007 uzavřel lukrativní šestiletou smlouvu na 118 milionů dolarů.

Poté, co ho v červnu získali v rámci výměny New Orleans Hornets, Lewise ze zbytku kontraktu vyplatili. Díky tomu si v příštím ročníku vedle platu od Miami vydělá ještě 13,7 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články