Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kidd odchází z Dallasu do New Yorku, Lin se domluvil s Houstonem

New York - Jeden z nejlepších rozehrávačů v historii NBA Jason Kidd se rozhodl po čtyřech letech opustit tým Dallas Mavericks a podepsal smlouvu s New York Knicks. Jeho příchod zřejmě znamená odchod komety minulé sezony Jeremyho Lina, který se údajně domluvil s Houstonem. Přestupy mohou být oficiálně potvrzeny až po 11. červenci.

Jason Kidd brání Stevea Nashe v utkání NBA
zdroj: AP autor: Brandon Wade

Kidd je tak druhým hvězdným veteránem, který v těchto dnech změnil působiště. Nedávno Steve Nash jako volný agent podepsal Los Angeles Lakers. Právě o devětatřicetiletého rozehrávače usiloval New York, nakonec svou pozornost zaměřil na stejně starého Kidda.

Rodák ze San Franciska je rekordmanem mezi aktivními hráči v počtu zápasů. Zároveň mu patří druhé místo v historických tabulkách v počtu asistencí. Rovněž je jediným hráčem v historii NBA, který za kariéru nasbíral alespoň 15 tisíc bodů, 10 tisíc asistencí a sedm tisíc doskoků. V roce 2011 získal s Dallasem svůj jediný titul, působil rovněž v New Jersey a Phoenixu.

Jeremy Lin
zdroj: AP autor: Kathy Kmonicek

Knicks sice měli v plánu získat Kidda jako posilu k Jeremymu Linovi, ovšem objev loňské sezony zřejmě nakonec odejde. Podle informací zámořských médií se jako chráněný volný hráč domluvil na čtyřleté smlouvě v Houstonu, která by mu měla vynést 29 milionů dolarů. Pokud ho budou chtít Knicks udržet, budou muset vyrovnat nabídku Rockets.

Třiadvacetiletý Lin, který nikdy neprošel draftem, v minulé sezoně nasbíral v průměru 14,6 bodů a 6,2 asistence na zápas. Svými nečekanými výkony probudil v New Yorku "linmánii", kterou utnulo až zranění menisku, kvůli kterému přišel o play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články