Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

S jistotou čtvrtfinále a teoretickou nadějí na první místo. USK přivítá Benátky

Postup do čtvrtfinále Evropské ligy už mají jistý, nadále ale usilují o postup z prvního místa. Basketbalistky USK v předposledním utkání základní skupiny na domácí palubovce hostí Benátky, se kterými si v prvním vzájemném zápase v prosinci v Itálii poradily jednoznačně 77:50. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 19:00.

Valéria Vukosavljevičová z USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

USK má už před zápasem jistotu, že do čtvrtfinále postoupí z druhého místa. Teoreticky by pražský celek mohl poskočit i na první příčku, ale kvůli horší vzájemné bilanci by k tomu potřeboval, aby obhájce titulu a nejlepší tým dosavadního průběhu Euroligy Jekatěrinburg prohrál oba zbývající duely v Bourges i doma s Cukurovou.

Naopak Benátky budou v Praze bojovat o udržení páté nebo šesté příčky, které zaručují přesun do Eurocupu. Italský celek, jenž se do soutěže probojoval po desetileté pauze, je momentálně pátý a před sedmým Braine má náskok jediného vítězství.

USK v Benátkách vysoko vyhrál a nepotřeboval k tomu ani jedinou trojku. Trenérka Natália Hejková může pro středeční zápas počítat i s uzdravenou kapitánkou Kateřinou Elhotovou, která si začátkem ledna poranila kotník a od té doby v Eurolize nehrála. Vrátila se až nedávno v české nejvyšší soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK si výhrou nad Orenburgem pojistily druhé místo
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články